Dit is waarom je nu lekker moet gaan zwemmen!

vaker zwemmen Dit is waarom je nu lekker moet gaan zwemmen!

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de meesten van ons weer meer zullen gaan zwemmen. Zwemmen is echter een sport die je vaker in het jaar zou moeten doen en niet alleen maar in de zomervakantie. Er zitten namelijk een hele hoop voordelen verbonden aan het baantjes trekken. Dit zijn de gezonde voordelen van zwemmen!

Calorieën verbranden met zwemmen

Dit is voor veel mensen één van de grootste voordelen van zwemmen: tijdens het zwemmen wordt je hartslag verhoogd en dit zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën verbrandt. Dit is natuurlijk super handig, omdat je op deze manier namelijk ook kan afvallen. Je kunt best snel weer fit worden zonder al te veel inspanning.

Zwemmen is lichter voor je gewrichten dan veel andere sporten

Er zijn veel mensen die verschillende soorten cardio niet kunnen doen wegens te gevoelige gewrichten. Zwemmen is daarentegen een sport met een lage impact, waardoor het dus juist goed is voor zowel je spieren als je pezen en gewrichten. Je hebt vast al gemerkt dat je in het water een stuk lichter bent, je weegt hier namelijk een stuk minder, en dit zorgt ervoor dat je lichaam meer gespaard wordt tijdens het zwemmen.

Hierdoor is zwemmen vaak ook goed voor mensen met een blessure. Door te zwemmen zorg je ervoor dat je gewrichten toch nog enigszins gestimuleerd worden en je spieren weer wat beweging krijgen, zonder dat dit de blessure erger zou maken. Ook kan je op deze manier alvast je conditie opbouwen voor wanneer je weer van de blessure bent hersteld en weer kan sporten.

Een beter humeur

Hoewel niet iedereen heel blij wordt van cardio, kan zwemmen eigenlijk juist heel rustgevend werken. De beweging, het masserende water, is heel relaxt. Daarbij is zwemmen ook een cardiovasculaire training en tijdens dit soort sporten produceert je lichaam meer van een hormoon genaamd serotonine. Dit leidt ertoe dat jij een beter humeur krijgt. Daarnaast krijgt je zelfvertrouwen hierdoor ook nog eens een boost!

Je kunt werken aan je onzekerheid

Er is vrijwel geen sport waarbij je zo bloot loopt als bij zwemmen. Zelf draag ik graag een badpak van Hunkemöller. Er zitten fijne cups in, en een aantal hebben een shaper in de body verwerkt, waardoor alles net even wat gezelliger staat. Doordat je elke keer weer een badpak aan doet ga je ook aan dat gevoel wennen en voor je het weet is eventuele schaamte voorbij. Ik weet dat veel vrouwen daar toch echt wel moeite mee hebben. Ook al let niemand zo op jou als jijzelf. Maar voor je het weet is het “kom maar hier met die bikini dames!”.

zo lekker en geweldig is zwemmen voor je

Ontspannend

Zoals gezegd beweegt je lichaam zich dus heel rustig door het water tijdens het zwemmen, maar voor je hoofd werkt dit ook nog eens ontspannend. Je hebt tijdens het baantjes trekken namelijk de kans om even helemaal nergens meer aan te denken en je gewoon even te focussen op de slagen. Je zal merken dat je hoofd na het zwemmen weer helemaal leeg is en dat je zo ook minder gestrest zal zijn.

Beter slaappatroon

Dit gezondheidsvoordeel van zwemmen had je misschien niet zien aankomen, maar regelmatig zwemmen kan leiden tot een verbeterde nachtrust en een beter slaappatroon. Wanneer je gaat sporten en je lichaam een zware inspanning levert, zoals tijdens het zwemmen bijvoorbeeld, maakt je lichaam hormonen aan. Deze hormonen zorgen er vervolgens voor dat jij beter kunt slapen en dat je slaappatroon hiermee ook regelmatiger wordt.

Betere longcapaciteit

Dit is een voordeel van zwemmen dat je niet bij veel andere sporten zal tegen komen. Tijdens het zwemmen verbeter je namelijk je longcapaciteit. Doordat je niet voortdurend kan ademhalen tijdens het zwemmen, afhankelijk van je slag natuurlijk, worden je longen getraind en verbeter je ook direct je ademhaling. Vooral voor astmapatiënten wordt zwemmen daarom vaak aangeraden.

Nou wat zeg je ervan? Badpak aan en gaan!


Lees ook:


ageology banner Dit is waarom je nu lekker moet gaan zwemmen!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

  1. Pingback: Zwemmen in style met het Speedo badpak • PINK PRESS

Reacties zijn gesloten.