CE706AAC 0564 4781 A0AE AABD21B619DC Dit moet je weten voor je achterop de motor stapt!

Heb jij een vriend, vriendin of familielid die motorrijdt en bij wie je graag achterop de motor zou willen meeliften? Dan is het belangrijk om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. We bespreken vier belangrijke zaken waarvan je op de hoogte moet zijn voordat je bij iemand achter op de motor stapt.

Niet geleerd

Degene bij wie je achter op de motor stapt, heeft het rijden met een passagier niet geleerd bij zijn of haar motorrijlessen. Dat maakt geen onderdeel uit van een standaard lespakket voor motorrijders. Hoewel jij er als passagier niet voor zal zorgen dat de motor opeens heel anders rijdt, kunnen bepaalde karakteristieken wel versterkt worden. Check daarom of de bestuurder ervaring heeft met het rijden met een passagier achterop.

Motorhelm ook achterop op de motor

De wet schrijft voor dat je een goedgekeurde en goed passende motorhelm moet dragen op de motor. Dat geldt ook voor de passagier. Koop een nieuwe helm die strak zit op de wangen, maar waar nog wel een vingerkootje ruimte is tussen je voorhoofd en de binnenvoering van de motorhelm. Opvallend genoeg ben je niet verplicht om beschermde motorkleding te dragen, maar dit is natuurlijk wel verstandig. Zorg dat de versterkte delen van de motorkleding ook wanneer je op de motor zit nog op de goede plek zitten.

Opstappen

De bestuurder moet eerst op de motor gaan zitten voordat jij als passagier achterop gaat. Ben je een beetje lenig, dan kun je je been over de motor zwaaien om achter op de motor te stappen. Gaat dat niet, dan kun je het voetsteuntje als opstapje gebruiken. Geef wel aan aan de bestuurder wanneer je dit gaat doen, zodat deze zich schrap kan zetten om de motor in balans te houden.

2Q== Dit moet je weten voor je achterop de motor stapt!

Wanneer kun je bewegen achterop de motor?

Spreek af wanneer jij als passagier veilig kunt bewegen. Dit kan namelijk eigenlijk alleen wanneer de motor stil staat of wanneer hij op snelheid is. Daar tussenin reageert de motor te sterk op de bewegingen van de passagier. Ook is het cruciaal om als passagier mee te leunen in een bocht in plaats van tegen te leunen. Spreek af dat je als passagier de bewegingen van de bestuurder volgt. Ga daarom zo dicht mogelijk tegen hem of haar aan zitten als passagier en sla je armen om diensmiddel. Zo voel je de bewegingen van de motor en kun je daargoed op anticiperen. Als de motor stilstaat, bijvoorbeeld bij een stoplicht, moet jij als passagier je voeten op de voetsteuntjes houden en stil blijven zitten.

Veiligheid moet te allen tijde voorop staan. Je bent kwetsbaar op de motor, dus je hebt een grote verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid. Neem het serieus en tart het noodlot niet!


ageology banner Dit moet je weten voor je achterop de motor stapt!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo