Close

Dit zijn de voordelen van een waterontharder

Heb je al eens gekeken naar een waterontharder voor jouw woning? Het is een apparaat wat ervoor zorgt dat het water binnen het huishouden aanzienlijk zachter wordt gemaakt. Het apparaat verandert het harde water in zacht water, wat inhoudt dat kalk uit het water wordt gefilterd. Kalk brengt vele ongemakken met zich mee die makkelijk kunnen worden voorkomen. Weet je eigenlijk wel welke voordelen een waterontharder jou kan bieden? Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor jou op een rij.

De levensduur van apparaten binnen het huishouden

Een van de eerste voordelen van een waterontharder is dat je de levensduur van de apparaten binnen jouw huishouden verlengt. Veel apparaten die je gebruikt, maken namelijk gebruik van water. Denk aan waterkokers, wasmachines, vaatwassers en het koffiezetapparaat. Als er hard water door jouw leidingen stroomt, krijg je last van kalkaanslag.

Deze aanslag en de ophoping hiervan kan de elementen en interne onderdelen van de apparaten aantasten. Hierdoor wordt de levensduur van deze apparaten verkort. Zodra je het water zachter maakt met een ontharder zal deze ophoping niet meer plaatsvinden en wordt zelfs de bestaande kalkaanslag meegenomen. Door gebruik te maken van kalkvrij water wordt dus de levensduur van de apparaten verlengd.

 Een flinke geldbesparing dankzij de ontharder

Een ander groot voordeel is dat een Amysoft waterontharder jou op termijn geld kan laten besparen. Maar hoe dan? In eerste instantie is er de besparing die je hebt met de aankoop van nieuwe apparaten. Doordat je de levensduur verlengt hoef je geen flinke uitgaven meer te doen om de apparaten weer in huis te halen. Naast deze besparing zal je het ook merken aan jouw energierekening.

Kalkaanslag zorgt er namelijk voor dat apparaten meer energie gebruiken om de juiste prestaties te kunnen leveren. Dit komt doordat kalk isolerend werkt op de verwarmingselementen van verschillende apparaten. Doordat bestaande kalkaanslag wordt meegenomen door zacht water gaat het rendement van de apparaten omhoog. En daardoor gaat binnen een korte tijd de energierekening omlaag.

Tevens bespaar je geld doordat je minder schoonmaakmiddelen nodig hebt om het sanitair schoon te maken. Er is geen kalkaanslag, dus je hoeft deze laag ook niet hardhandig weg te halen. Daarnaast werkt schoonmaakmiddel beter in zacht water. Dit scheelt wel 50%. Je hebt met kalkvrij water dus veel minder schoonmaakmiddel nodig en alle hardnekkige anti-kalkmiddelen worden helemaal overbodig. 

Een verbeterde gezondheid dankzij de ontharder

Ook voor jouw gezondheid zijn er voldoende voordelen aan te behalen. Kalk zorgt namelijk voor een drogere  huid en haar. Wanneer er kalk in het water zit, verminderd dit de vochtbalans en natuurlijke vetlaag van de huid.

Dit wil je het liefste niet, omdat je dan veel meer last krijgt van een droge en trekkerige huid. Denk bijvoorbeeld aan jeuk na het douchen. Wanneer het water zacht is, ben je verzekerd van een gezondere huid. Deze voelt ook nog eens veel zachter aan!

lees ook: Met deze 5 tips bespaar jij op jouw energierekening

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang