Close

DIY bed maken: palletbed van steigerhout

De steigerhout trend blijft doorzetten. Het lijkt wel alsof je de tuin naar binnen haalt met de lekker grote sierkussens, steigerhouten lounge bedden of banken, en heel veel groen. Omdat het vrij prijzig is, kun je de banken of bedden ook zelf maken. 

Bed op pallets

Bij dit bed moet je uiteraard wel rekening houden met het slaapcomfort en de kwaliteit van de pallets. Als je een scheef bed hebt gemaakt en daardoor helemaal niet in slaap kan vallen, of de pallets zakken door, dan is dat natuurlijk zonde. Ten eerste moet je de pallets natuurlijk goed schuren, want het is niet prettig als er veel splinters aan de pallets zitten en het staat niet zo mooi als ze zo van de leverancier afkomen. Sommige moeten nog behandeld worden tegen rotten. Op internet kun je gratis bouwtekeningen downloaden voor het maken van een bed van pallets.

Pallet bed maken

Het meest simpele bed bestaat gewoon uit een paar pallets tegen elkaar op de grond, en eventueel boven elkaar. Door verschillende pallets op elkaar te stapelen kun je het bed zo hoog maken als je wilt. Ook heel hip: het bed aan het plafond vastmaken met touwen. Wil je een verhoging aan het hoofdeind dan kun je één of twee pallets er verticaal aan bevestigen. De onderkant kun je gebruiken als opbergruimte of je kunt er verlichting in plaatsen. Je kunt ook lades eronder maken, of wieltjes zodat de vloer gemakkelijk schoon te houden is.

Pallet design

Naast een bed van pallets zijn er natuurlijk nog veel andere dingen te bedenken die je kunt maken van pallets. Het is immers mooi om naast het bed ook nachtkastjes te hebben in dezelfde stijl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een loungebank van pallets, een televisiekast van pallets, overdekking voor je vuilnisbakken waar je planten aan kunt hangen van pallets, bureau van pallets, tuinbank met vier zijden van pallets, salontafel van pallets en nog veel meer. Gecombineerd met wieltjes van de sloop zijn ze ook gemakkelijk te verplaatsen en passen ze bij de industriële interieurs.

Waar vind je de pallets?

Deze kun je heel lief vragen bij verschillende supermarkten, maar ze zijn ook te koop bij de Praxis bijvoorbeeld. Ook op Marktplaats zijn ze regelmatig ergens gratis af te halen. Het is echt de moeite om daarop te wachten, want ze staan er bijna dagelijks op.

Mijn bed of bank staat, en nu wat?

Nu moet je er wel echt een lekkere matras op leggen zodat je er een heerlijke loungeplek van kunt maken. Wat ik in het begin al aan gaf, we halen de tuin naar binnen. Dus die lekkere grote Sierkussens die in de zomer buiten op de loungebanken liggen, kun je heel makkelijk ook binnen gebruiken. Ikzelf hou van lekker grote kussens, en heb ze ook op de bank bijvoorbeeld.

Maak de kamer af met wat grote planten. Zo heb je een heel fijne chill out plek. Is trouwens ook een leuke tip voor tieners die hun kamer liever niet meer uitkomen. Zo is het echt een gezellig plekje voor hun zelf.

Ben je echt creatief, bouw er dan een hemel op! Versier het bloemen en je hebt zo weer een echt prinsessenhoekje of juist een heel romantisch hoekje. Versier het met wat kleinere kussens.

Lees ook: Bed make over! 

foto’s van het  bed zijn van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang