DIY cadeau tips voor Sinterklaas

shutterstock 488989639 - DIY cadeau tips voor Sinterklaas

DIY cadeau tips voor Sinterklaas

Sinterklaas, kinderen kijken er al maanden naar uit. Sommige ouders vieren het, andere niet. Voor de kinderen is het leuk om er aandacht aan te besteden. Zij maken een verlanglijstje met speelgoed en ouders maken zich dan vervolgens zorgen of het niet uitverkocht is. Of men doet aan surprise cadeaus met vrienden. Heb je er ook al eens aan gedacht om de cadeautjes zelf te maken? Op deze manier kun je origineel zijn. Jouw kinderen zullen de enige zijn met een DIY cadeau. Niet iedereen houdt van knutselen, vandaar hieronder enkele tips voor Sinterklaascadeaus die niet moeilijk te maken zijn.

Olaf knuffel Frozen zelfgemaakt

Is jouw kind weg van de film Frozen? Of vinden jouw vrienden het ook nog wel leuk? Met rijst, een sok, touwtje of elastiekje, vilt en opplakbare wiebelogen kun je een knuffel maken van de sneeuwpop Olaf uit Frozen. Het blog One Creative Mommy legt uit wat je moet doen: rijst in de sok doen, vastbinden zodat je een ronde vorm krijgt voor het lijfje, opnieuw rijst in de sok doen zodat je een tweede bolletje krijgt, dit afbinden en als laatste het hoofd maken. De mond, neus en het haar kun je uit vilt knippen en met secondelijm vastlijmen.

Hobbyspeelgoed jongens en meisjes

Heel nostalgisch is een “werkbank”, “winkel” of poppenhuis van hout of karton. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een tweedehands kastje van de kringloopwinkel gebruiken dat je schildert of kartonnen dozen. Er zal geen tweede versie van zijn en als je jonge kinderen hebt zullen ze zich er uren mee kunnen vermaken. Je kunt het eventueel aanvullen met plastic voorwerpen uit de winkel zoals “gereedschap”, “groenten en fruit” of “cupcakes” en kleine meubels. Maar je kunt ook alles zelf maken. Op Instagram zijn leuke voorbeelden te vinden. Of wat dacht je van een autokleed gemaakt van een oude deken die je opnieuw bekleed hebt?

DIY cadeaus voor in de schoen met liefde gemaakt

Er zijn veel leuke kleine schoencadeautjes te bedenken. Zoals beschilderde glaasjes met geurkaarsen, een waaier met meloenvorm, een glitterkroontje gemaakt van kant, ijzerdraad en glitterverf, zelfgemaakte zeep of kaarsen in grappige vormen zoals snoepjes, superheldencapes (super simpel te maken uit een lap stof) en maskers, kralenarmbandjes, een handpoppetje, een versierde pen of potlood, zelfgemaakte pepernoten en suikerfiguren (niet zo heel erg gezond, maar voor deze gelegenheid kan een uitzondering worden gemaakt) en nog veel meer.

Heb je al zin om aan de slag te gaan en jouw kinderen te verrassen met een heel bijzonder cadeautje?

De Sint foto is van Shutterstock

Sinterklaas DIY - DIY cadeau tips voor Sinterklaas
Maak je eigen Sinterklaas cadeaus

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

10 comments on “DIY cadeau tips voor Sinterklaas

  1. Wat een leuke ideetjes! Ik vind het super dat je zelfgemaakte zeep of kaarsen noemt, want dat vind ik zelf erg leuk. OOk die knuffel is geweldig!

  2. Oh wat klinkt dat allemaal leuk! Zelf echt twee linkerhanden haha maar kan wel iets.. Denk er nog even lver

  3. Te leuk dit. Ik heb hier mega grote Frozen fans in huis dus ik ga je Olaf knuffel diy opslaan . Bedankt voor de inspiratie! Ik ben er oprecht heel blij mee.

  4. Ik vind het sowieso een heel lief idee om iets te maken voor je kinderen. Wij maken surprises, dat komt een beetje in de buurt. En we knutselen rondom Sinterklaas wel veel, dus ga die Olafsok onthouden!

  5. Wij doen nooit aan sinterklaas maar aan kerst maar dan altijd gekochte cadeaus

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: