Close
diy - maak je eigen douchegel, zeep en wasmiddel
Bij zelf je eigen wasmiddel maken weet je precies wat er in zit. Het is hygiƫnisch en voelt schoon. Ook is je eigen zeep maken zuinig in gebruik en in budget

DIY Douchegel en wasmiddel

Dit klinkt wel heel erg Pinterest of niet? Maar ik heb dus zelf wasmiddel en douchegel gemaakt. Ik ben geen held in DIY, maar hoe dit gelukt is?

DIY Douchegel en wasmiddel

De mensen die mij kennen vallen nu vast stijl achterover: Judith die zelf wasmiddel maakt? Maar de mensen die mij echt kennen zijn weer totaal niet verbaasd, ik hou van creƫren, van dingen maken, en vooral als het goed lukt.DIY wasmiddel

1 van mijn absoluut favoriete bloggers is Lori van Mamasjungle, zij plaatste op haar Instagram een bak met wat ik dacht behanglijm of zo. Maar het was dus wasmiddel. Had ze zelf gemaakt. Zij was ook zo lief om het recept met mij te delen, en nog liever om mij de ingrediƫnten met kerst op te sturen!! SUPER dank je wel nog daarvoor!!

Waarom zou je dat zelf willen maken, helemaal met zoveel keuze in de winkels. Maar ik ben heel erg allergisch, ik heb altijd jeuk. Nou ben ik er wel gewoon aan gewend, en mijn lieve man ook. Maar een wasmiddel zonder enige troep lijkt mij niet alleen beter voor mij, maar ook voor mijn kleding of het milieu. En oh ja, mijn portemonnee vind het ook gezellig.

DIY wasmiddelzelf showergel en wasmiddel makenAltijd klaar voor een uitdaging ben ik dus begonnen.

Je hebt nodig 80 gram zeepvlokken (biologische winkel, of online) en een grote bak(emmer). Je doet de zeep in een bak, en daar doe je 2 liter kokend water bij. Dit roer je heel goed tot het helemaal is opgelost. Kan ook eventueel met een staafmixer. Dan doe je er nog 3 liter kokend water water bij en weer goed roeren. Laat het een paar uur staan (of een nachtje). Dan weer goed door roeren, en je kunt het gieten in verschillende flessen.

Wil je een extra geurtje aan je wasmiddel, dan kun je er een etherische olie in druppelen. 30 druppels op 2.5 liter ongeveer. Ik heb aardbei met vanille gebruikt, dan ruikt de was naar snoepjes.

Voor gebruik moet je wel even goed schudden, maar dan werkt het gewoon. Ik heb nu een paar wassen gedraaid hiermee, en wonder boven wonder: GEEN JEUK!!Ā Een ander voordeel is dat de was super zacht is, zonder wasverzachter. Het ruikt echt heerlijk naar fris gewassen was. Voor de handdoeken en beddengoed heb ik er een dopje azijn bij gedaan, dat haalt de natte geur uit de was en is geniaal voor zweetsokken ook trouwens.

Wij zijn iig helemaal om!!

DIY douchegelDIY Douchegel

Nu had ik de vlokken, dus heb ik meteen maar uitgeprobeerd om zelf douchegel te maken. Er staan duizenden tips online, dus dat was niet moeilijk.

Je neemt 40 gram vlokken, die kook je met 1 liter water op een laag vuur. Rustig roeren. Zelf heb ik er 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel amandelolie, 1 eetlepel olijfolie, en 1 eetlepel honing bij gedaan. Je bent daar helemaal vrij in natuurlijk. Ik heb een extreem droge huid (ja zeker, ik doe mijn best die 2 liter weg te krijgen op een dag), dus vind de extra vettigheid fijn. Roer er nog 1.5 liter kokend water doorheen.

DIY douche gelOok heb ik er etherische munt, vanille en aardbei olie in gedaan, 10 druppels van ieder.

Laat het mengsel goed afkoelen en roer het goed door met staafmixer, en laat dan een nachtje staan.

De volgende dag weer goed met de staafmixer doorheen en vullen in flessen. Ik deed het in een sportdrink fles, want ik had even geen andere lege shampoo fles bijvoorbeeld.

DIY douche gelOnder de douche was even wennen, wij zijn dol op flink schuimende producten. Je kunt er ook glycerine bij doen, maar dat had ik niet. Het schuimt dus niet maar het is een beetje een slijmerig wit goedje dat een beetje lijkt op ehm.. (ja!) Maar het ruikt heerlijk, en je huid word er satijnzacht van. Ik ben hier minder enthousiast over dan de wasmiddel, maar evengoed wel fijn om te gebruiken. Misschien nog wat meer experimenteren.

 

 

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “DIY Douchegel en wasmiddel

  1. Iets minder water gebruiken. Maar zelf vind ik juist dat slijmerige wel grappig. De meiden helemaal als ik er iets van glitter bij doe

  2. Hallo Judith, heb jij al iets gevonden tegen de slijmerigheid van DIY douchegel? Ik las wel vaker dat dit een ‘probleem’ is (bij mij namelijk ook), maar een echte oplossing vind ik niet… Misschien ken jij inmiddels wat tips and tricks?

  3. Haha het lijkt op ehm.. Yup. Leuk, man dat je zo enthousiast bent. Ik vind het ook zo geweldig, omdat het zo simpel is en zo goedkoop en zo goed. Was die naar snoepjes ruikt? Dat MOET ik ook proberen!
    Lief dat je me noemt, het favoriete gevoel is geheel wederzijds šŸ˜‰

  4. Wat een leuk idee. Ik heb het nog nooit geprobeert, maar misschien ga ik dat nu wel eens doen. Vooral het wasmiddel aangezien onze zoon last heeft van exzeem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang