DIY: Je eigen fairy garden in tuin of kinderkamer!

DIY een elfentuintje

Overal zag ik ze voorbij komen, van die prachtige elfen tuintjes. Die vind ik dus zo schattig! Ook de kleine is helemaal in de ban van die tuintjes, dus we besloten er zelf 1 te maken.

Maak je eigen elfentuin

Ik kan je vertellen dat het een stuk makkelijker is dan het lijkt! Die elfentuintjes (of fairy gardens, het is maar net hoe je ze wilt noemen)vind ik altijd zo mooi gedaan! Natuurlijk kun je het heel ingewikkeld maken, en echt alles zelf uitzagen en schilderen. Maar wij maakten gebruik van dingen die in huis waren.

DIY een elfentuintje

Wat heb je nodig voor een elfentuin in de tuin

  • Veel lijm
  • Oud speelgoed. Denk aan Playmobil, kleine poppetjes, stoeltjes. Vooral houten speelgoed komt mooi uit.
  • Een plek waar je het kunt maken. Denk aan een afgezaagde boom of tegen een boom aan. Een stukje hoog onkruid werkt ook goed, of tussen de planten tegen de schutting. Uiteraard als je een moderne stenen tuin hebt kun je bijvoorbeeld een moderne fairy garden maken in een hoekje ergens. Dat contrast is alleen maar leuk.
  • Vogelhuisjes zijn ook leuk in het tuintje. Je kunt ze ophangen en er dan met 2 touwtjes en een takje een schommel aan maken, dat soort dingen.

Wij hadden nog een droomdeurtje liggen ergens, dus hebben die gebruikt. Maar je kunt ook een houten blokje pakken en daar een deurtje van maken. Hij wordt ergens tegen aan geplakt, dus hij hoeft niet open en dicht ofzo. Ik zag op een ander tuintje dat ze met ijsstokjes een raampje hadden gemaakt met een popje erachter. Super leuk idee. Het is maar net hoe creatief je bent.

Wij hebben een oude racebaan van Miya en wat paardjes van Playmobil gebruikt om het wat op te leuken. Zodra je alles bij elkaar hebt is het een kwestie van plaatsen. Ik had geen lijm dus heb kit gebruikt. Maar modge podge (Action) is wel het makkelijkst. Het handige van kit was wel dat ik bijvoorbeeld het deurtje in de kit op de boomstam kon drukken en dat bedekken met boomschors.

Ga lekker los met je kleintje (of zelf, het is best ontspannend)en niks is te gek. Zo lang het maar klein is. Maar je kunt een heel dorp bouwen als je daar zin en tijd voor hebt.Zelf doen? Je eigen Fairy garden

Een elfentuintje in de slaapkamer

Natuurlijk moet er nu dus ook een elfentuintje in de slaapkamer komen. Wij zijn er nog helemaal mee klaar. Ik zag echt bijzonder mooie voorbeelden langskomen!

Wat heb je nodig:

  • Een grote glazen pot waar je normaal kaarsen of iets in doet.
  • Weer ini mini speelgoed. Dit keer een stuk minder natuurlijk omdat je minder ruimte hebt. Maar denk aan een boompje, stoeltje, klein poppetje. Misschien een vetplantje.
  • Dit keer kun je ook licht gebruiken voor een mega speciaal nachtlampje. Het mooiste is om er kleine kerstlampjes om heen te draaien, of juist een spot neerzetten (veiliger) met bijvoorbeeld dimbare of kleurlichten die je vanaf je telefoon kunt instellen. Je kunt die lampen gewoon kopen bij Lampdirect.

Ook hier kun je weer zo creatief zijn als dat je zelf bent. Het leukste is natuurlijk als je kind mee kan helpen. Zo kom je echt achter hoe creatief zij zijn, en met welke ideeën ze komen. Ze hebben zo een rijke fantasie, of zijn gewoon droog. Miya wil bijvoorbeeld een scooter voor de deur zodat als haar vleugels niet werken dan kan ze rijden.

Wij zijn er zeker 2 uur mee bezig geweest. Met uitzoeken, plakken, knippen en neerzetten. Dus zeker een leuke tip om in de vakantie te doen!

DIY een elfentuintje


ageology banner DIY: Je eigen fairy garden in tuin of kinderkamer!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Reacties

Reacties zijn gesloten.