DIY de Roze Flamingo

Overal waar je kijkt zie je wel de roze flamingo. Op een beker, als opblaaskussen, op behang, kleding.. ach overal. Ook wij vinden ze super leuk, en lieve Sien besloot dus om 3 verschillende DIY te maken van flamingos. Sla dus snel de pagina op, en ga aan de knutsel.

DIY de flamingo tekenenWat kun je toch vrolijk worden van knutselen, ik in ieder geval wel. Zeker als het iets heel anders is dan wat ik normaal doe zoals dit blog. Terwijl ik zelf volop in de winter knutsels zit, mag ik voor Mommy loves pink een gastblog schrijven. Of ik dan wel iets met roze wilde maken, superleuk natuurlijk. En omdat ik kon geen keuze maken welke knutsel ik zou kiezen, ze maar alle drie gemaakt. Ik hoop dus dat je niet alleen van roze, maar ook van flamingo’s houdt ;).

 

Flamingo van pompons

 

Een schattige flamingo om op te hangen of neer ergens zittend neer te zetten. De flamingo van pompons maak je met roze wol, roze veertjes, twee roze en een zwarte chenille draden en twee zelfklevende wiebelogen. Verder heb je twee formaten pompon makers nodig of karton als je het liever op deze manier doet.

 

Maak de twee pompons, voor het lijfje is de pompon wat groter dan voor het hoofd. Steek de veertjes als staart in de grote pompon. Maak van zwarte chenille draad een snavel en steek deze in de kleine pompon met daarboven de wiebelogen. Maak met roze chenille draad twee poten en een nekje. De poten steek je onderin de grote pompon, het nekje bovenin. Nu nog het hoofdje op het nekje zetten en je flamingo van pompons is klaar.

Getekende flamingo

 

Een kunstenaar ben ik absoluut niet, maar deze getekende flamingo wou ik toch met jullie delen. De flamingo basis is het cijfer twee, waarbij de bovenkant wat korter is dan de onderkant. Maak van de twee een kop, nek en lijf door aan de bovenkant een kleine boog te tekenen met daaraan een golvende lijn naar beneden en tot slot een grote boog. Teken nu een snavel, een oog en de vleugels (als twee bogen). De poten teken je door een vier onder het lijf te tekenen met aan de gebogen poot een zwemvlies. Nu kun je een omgeving om de flamingo tekenen en de flamingo inkleuren. Ik heb zelfs aquarel potloden gebruikt. DIY Flamingo van pompoms en flamingo zelf tekenen
Flamingo versiering

 

Om deze schattige flamingo versiering te maken heb je roze vilt, twee roze chenille draden, roze veren, twee wiebelogen, zwarte stift, lijm en een schaar nodig.

 

Vouw het roze vilt dubbel en knip er twee harten uit. Maak een hals met een chenille draad door het in een gespiegelde “s” te buigen. Maak van het tweede chenille draad de poten door ze in een gespiegelde “4” te buigen. Leg de chenille draden en de veren op het hart zoals hieronder op de foto staat aangegeven. Smeer het tweede hart nu in met de lijm en plak het bovenop het eerste hart zodat alles goed vast komt te zitten. Maak met een klein stukje roze vilt twee snavel delen en plak deze aan weerszijde van de kop. Maak het uiteinde met de stift zwart. Plak de wiebelogen naast de snavel. Plak eventueel een stukje roze garen aan de flamingo zodat je het kunt ophangen.

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

 

Heel veel knutselplezier,
Gea | Sien en Co


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

One thought on “DIY de Roze Flamingo

  1. leuk! Ik ben niet zo van het knutselen maar mijn dochter wel, en ze is gek op flamingo’s. Dit zetje had ik dus net effe nodig!

Comments are closed.