Ga naar de inhoud

DIY lipscrub

diy lip scrub DIY lipscrub

Een van de vervelendste dingen van de winter vind ik dat het mijn huid enorm uitdroogt. Niet alleen mijn gezichtshuid lijdt hieronder, maar ook bijvoorbeeld mijn lippen.

Droge lippen kunnen korstjes veroorzaken en daarnaast kan het ook nog eens zorgen voor een onverzorgde uitstraling. Om dit tegen te gaan kan je een lipscrub gebruiken die je bijvoorbeeld bij de drogist kan kopen. Maar.. je kan ook zelf een fijne lipscrub maken, met producten die vrijwel iedereen in huis heeft. Ik vertel je graag hoe je zelf een (eetbare) lipscrub kan maken.

scrub3Wat heb je nodig voor een lipscrub 

1 theelepel margarine

2 theelepels witte suiker

½ theelepel kaneel

1 druppel olijfolie

Kommetje

Lepel

Het leuke van bovenstaande ingrediënten is dat ze allemaal hun eigen functie hebben. Zo werkt margarine verzorgend, en zorgt de suiker voor een goede scrub (gebruik eventueel basterdsuiker voor een milde scrub). Kaneel zorgt voor een goede doorbloeding, en olijfolie geeft net even dat beetje extra verzorging.

scrub1Bereiding

 De bereiding is heel gemakkelijk. Alles hoeft alleen maar gemixt te worden. Om het te bewaren heb ik een klein bakje die ik kan afsluiten en bewaar ik het in de koelkast (max een week). De hoeveelheid die ik aangeef voor de benodigdheden is genoeg voor vier a vijf keer een scrubbeurt.

Wat betreft de hoeveelheid suiker is het ook wat je zelf prettig vindt. Je kan bijvoorbeeld extra suiker toevoegen voor een extra stevige scrub. Mijn advies is om van de overige ingrediënten niet te veel te gebruiken. Zo hoeft er niet onnodig scrub weggegooid te worden.

scrubZelf vind ik dit een makkelijke en goedkope manier om zelf een scrub te maken. Ook een voordeel is dat de scrub eetbaar is, zo is het niet erg als je iets binnenkrijgt. Ideaal bijvoorbeeld voor kinderen!

Ik ben benieuwd wat je van deze beauty DIY vindt. Maak jij zelf weleens een lipscrub?

Voor meer beauty tips van Saskia kijk je op Twinkelbella!

Beauty DIY:

 

 

1 reactie op “DIY lipscrub”

  1. Een lekkere scrub lijkt me dat. Ik heb een lip scrub van Lush. Wel maak ik soms een scrub voor mijn handen van suiker en honing, worden ze heerlijk zacht van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *