Close
Roze nagels staan altijd verzorgt bij een DIY manicure

Jouw DIY Manicure Gids: tijd voor mooie nagels en verzorgde handen

Een DIY manicure is echt dat selfcare momentje wat zo nodig is! Je weet het zelf als je iemand ziet met afgekloven velletjes, uitgegroeide acrylnagels en een droge huid, dat het gewoon niet elegant is. Nu vertelt niemand je dat je een op en top manicure en dure nagels moet nemen, maar verzorgde handen met een DIY manicure doet echt wat nodig is. 

Wist je dat bij solliciteren en bijvoorbeeld een first date, mensen gewoon echt op de handen letten? Naast de tanden en haren geeft het al snel een onverzorgd uiterlijk. Het hoeft ook niet zo moeilijk te zijn, met een paar tricks van onze DIY manicure heb je al snel sierlijke en verzorgde handen. Mocht je nu onzeker je handen voor je gezicht houden of mee friemelen tijdens een gesprek, valt dat ook nog minder op. Handig toch? 

Een Stap-voor-Stap DIY Manicure:

Laten we beginnen met de basis: een goede manicure. 

Begin met het weken van je nagels in warm water om ze zacht te maken. Zelf hou ik ervan om lekkere olie in het badje te doen. Lekker even zitten, serie erbij, en je handen lekker masseren, 

Duw daarna voorzichtig je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Zo kun je de nagelriemen verwijderen. 

Vorm je nagels met een vijl, maar pas op dat je niet te ver gaat. Helemaal aan de zijkanten kan het dan al snel gaan ontsteken. Een dun laagje transparante basislak voorkomt verkleuring. Breng twee dunne laagjes van je favoriete kleur aan en sluit af met een topcoat voor extra glans en bescherming.

Zodra de nagels droog zijn maak je het af met een zachte handcrème voor super zachte handen. 

Acrylnagels zijn zo 2000..

Acrylnagels of gelnagels kunnen er fantastisch uitzien, maar haalt het totaal niet bij een goed verzorgde manicure. Zelf acrylnagels verwijderen is nogal een klus. Vijl eerst voorzichtig de bovenste laag weg. Doordrenk daarna een watje met aceton, plaats het op je nagels en wikkel je vingertoppen in aluminiumfolie. Na ongeveer 15-20 minuten kun je voorzichtig de gelnagels of acryl losmaken met een bokkenpootje. De nagels herstellen heeft echt wat tijd en moeite nodig. Ze zijn wat dunner en kunnen zelfs pijn doen. Hier moet je echt wel voorzichtig mee zijn.

Jouw DIY Manicure Gids tijd voor mooie nagels en verzorgde handen

Verzorging van je natuurlijke nagels

Onze eigen nagels verdienen echt wat aandacht. Een gezond dieet met voldoende voedingsstoffen, zoals biotine, helpt bij sterke nagels. Beperk het vijlen en vermijd agressieve chemicaliën. Houd je handen en nagelriemen gehydrateerd met een voedende crème. En draag handschoenen bij huishoudelijk werk om je nagels te beschermen.

Lees ook: mooie nagels in 2 weken

Slimme tips voor mooie nagels

Als het om nagellak gaat, zijn er een paar handige trucs. Begin met een basislak om verkleuring te voorkomen. Breng dunne lagen nagellak aan en laat elke laag goed drogen. Sluit af met een topcoat voor bescherming en glans. En als je uitschiet, gebruik dan een wattenstaafje met nagellakremover om het bij te werken. 

Wat ook echt heel fijn werkt zijn de nagelstickers (nail wraps). Je plakt als het ware je kleur en/of motiefje in 1 keer op je nagels, een beetje bijvijlen en je hebt een prachtig setje nagels alsof je zo bij de salon vandaan komt. Kan vrijwel niet misgaan. 

Deze kleuren wil je op je nagels!

Dit jaar draait het om subtiele tinten die toch klasse uitstralen. Ice cream vanilla, cream latte en baby pink zijn de kleuren van het moment. Ze passen bij elke gelegenheid en zien er verzorgd uit. Deze neutrale kleuren geven je nagels een elegante touch zonder overdreven te zijn. 

Met deze praktische tips kun je thuis aan de slag met jouw nagelverzorging en DIY manicure. Onthoud dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn om goed voor je nagels te zorgen. Een beetje tijd en aandacht kunnen een groot verschil maken. 

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang