Close
Wat fijn zo een schone keuken!

Zo maak je jouw afzuigkap en kookplaat schoon!

Er zijn soms van die klusjes in huis waar je echt geen zin in hebt. Vooral schoonmaken, dat is waarschijnlijk bij veel mensen geen favoriete bezigheid. Sommige schoonmaakklusjes kunnen leuk zijn, maar er zitten van die karweitjes tussen, waar je waarschijnlijk echt geen zin in hebt. Twee van deze bekende karweitjes zijn: “ het schoonmaken van je kookplaat en afzuigkap”.

Vaak zijn kookplaten en afzuigkappen erg vet. Het is dan ook erg lastig om jouw afzuigkap of kookplaat makkelijk schoon te maken. Je hebt er genoeg middeltjes voor, maar die zijn vaak niet echt milieuvriendelijk. Met onderstaande tips is het  schoonmaken van jouw kookplaat en afzuigkap ineens veel leuker.Zo krijg je die vervelende afzuigkap en fornuis weer schoon

 

Aluminiumfolie doet wonderen!

Je kunt er aan denken om jouw kookplaat indien je op gas kookt in te pakken in aluminiumfolie. Hierdoor maak je alleen het folie vuil en kun je het na het koken zo vervangen. Zo blijven kookplaten echt mooi schoon. Je kunt ook indien je geen keramische of inductie kookplaat hebt met een prop aluminiumfolie de harde resten eraf schuren.

 

Zuiveringszout!

Zuiveringszout (bakingsoda of baksoda genoemd) is niet duur en je kunt er goed mee ontvetten. Je kunt het voor zowel je afzuigkap als je kookplaat gebruiken. Indien je kookplaat of afzuigkap erg vet is kun je het beste een papje van zuiveringszout maken door zuiveringszout te mengen met wat water, het moet net als yoghurt net van je lepel afglijden. Smeer je kookplaat of afzuigkap ermee in, laat het 10 min intrekken en spoel het daarna goed af. Je kunt ook een emmer met water vullen en daar veel zuiveringszout aan toevoegen. Je kunt jouw afzuigkap of kookplaat dan gewoon afdoen met een doek die je nat hebt gemaakt met het zoute water.

Tip! Met een stoomreiniger kun je ook perfect de afzuigkap schoonmaken. Helemaal als hij echt vies is. Ook de kookplaat heb je binnen no time schoon. Bij mijn stoomreiniger zat een borsteltje, en in combinatie met de stoom ben je echt in 3 minuten klaar. Zelfs als alles helemaal aangekoekt is.

Citroen

Een citroen is erg veelzijdig. Je kunt er goed mee ontvetten. Knijp een halve citroen goed uit en meng het sap met een emmer water. Je kunt er je afzuigkap en je kookplaat goed mee schoon krijgen. Het is erg milieuvriendelijk en het ruikt ook nog eens lekker.

Zo zie je maar dat schoonmaken veel makkelijker en milieuvriendelijker kan dan je denkt. Zo is schoonmaken natuurlijk een fluitje van een cent en nog goed voor het milieu.

 

De afzuigkap en kookplaat schoonmaken doe je zo!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang