DIY | Je oude tafel zo goed als nieuw en een tafel van kledinghangers

Soms zou je alles wel nieuw willen hebben. Maar nog leuker is om zelf oude dingen weer zo goed als nieuw te maken. Zo pakt ik onze 200 jaar oude tafel even aan, en maakte ik een schattig tafeltje van een oude plank en kledinghangers.. 

Zelf een tafel maken, ik ben handige Harry niet!

Nee, ik ook niet. Ik kan wel het 1 en ander. Ik ben jaren een alleenstaande moeder geweest, en toen moest ik het vaak doen met YouTube in plaats van een leuke man. Klussen he. Dat bedoel ik. Zo ben ik dus best een goede loodgieter geworden, en heb ik de nieuwe gordijnen zo hangen. Inclusief stang en alles.

Maar echt knutselen en klussen was niet echt mijn ding. Alleen die tafel irriteerde mij vreselijk. Het is een erfstuk van mijn man zijn voorouders en dus weg doen of hem knalroze verven zit er dan ook niet in.

Een oude tafel als nieuw

Ik houd wel van de oude vintage look. Dus na veel zeuren en zagen mocht ik toch wat aan de tafel doen. Ik heb van Black and Decker wat klusmateriaal gehad, waaronder de mouse sander. Hiermee kon ik de tafel weer helemaal mooi maken.

Ik heb de kamer goed leeggemaakt en de stofzuiger stond paraat. De tafel is eerst goed schoongemaakt en laten drogen. Daarna ben ik met de ruwe schuurkant gaan schuren net zo lang tot het helemaal zacht was. Echt zelfs uitstekende hoeken waren in no time zacht. Ik ben in totaal misschien en half uur bezig geweest met de tafel.

Om het helemaal af te maken heb ik de tafel met de wat zachtere schuurkant helemaal bijgewerkt. er zitten dus geen enge haakjes of iets meer aan de tafel. De bedoeling was om hem te lakken nog, maar hij heeft nu wel echt iets unieks dus ik denk dat we hem zo laten. Wat vind jij?

Kijk hier nog een mooi voorbeeld van een echte klooster tafel.

Een bijzettafel van kledinghangers

Wat zeg je nou? Een tafel van kledinghangers? Yup. Ik zag er een plaatje van op Pinterest. Ik kon geen omschrijving vinden, maar te leuk om het niet te doen. Dus bij deze.

Je hebt nodig:

  1. 4 houten kleding hangers. Lekker stevige anders blijft het niet staan.
  2. Een houten plank
  3. Eventueel een Jig Saw (zaag)
  4. Een goede schroevendraaier als de impact screwdriver
  5. Geen kleine kinderen in de buurt
  6. Schroeven

DIY bijzettafel van kledinghangers

De bijzettafel van kledinghangers bleek dus nog makkelijker dan ik dacht. Je begint met de plank, die zaag je in 2 gelijke stukken. eventueel schuren tegen haakjes en splinters. Doe dat zagen wel op een plek waar je ruimte hebt en niet je meubelen door tweeën zaagt. Ook handig om het niet alleen te doen. Gewoon voor de veiligheid.

De kledinghangers moet je even het ijzeren haakje uithalen.

Vervolgens houd je de kledinghanger verticaal tegen de rand van een plank. Die schroef je aan de bovenkant vast. De tweede plank schroef je aan het midden vast. (zie foto dan snap je wat ik bedoel). Dit doe je met alle de 4 de kledinghangers.

Wil je nog verven dan zou ik dat van te voren doen voor het mooiste resultaat. Ik vond het leuker om het niet te verven omdat wij al veel blauw in de woonkamer hebben. Dan wordt het te druk.

 

Zo leuk had hij kunnen zijn als ik niet mijn duim had mee geschroefd 😀

Klussen met mama

Omdat ik nu dus eindelijk een goede schroevendraaier had, heb ik daar meteen goed gebruik van gemaakt. De gordijnen hangen eindelijk in de keuken, de lijstjes hangen weer aan de muur, en ook bij de meiden hangen de gordijnen eindelijk recht. Wij zijn hier toen vrij snel komen wonen en zoals je weet blijft er dan nog zoveel liggen. Vooral de gordijnen vond ik echt vervelend maar het kwam er steeds niet van. nu was ik toch een dagje aan het klussen en ik heb alles maar aangepakt.

Doe jij wel eens klussen?

Als je toch aan het klussen bent: Lees hier over een DIY voor een vensterbankje, en hier over hoe je alle zooi weer op kunt ruimen!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

1 gedachte over “DIY | Je oude tafel zo goed als nieuw en een tafel van kledinghangers”

Reacties zijn gesloten.