steigerhouten kerstboom
Huis & Tuin,  Mama,  simpel leven

DIY tips voor de kerst

DIY tips voor de kerst

December is toch wel de mooiste tijd van het jaar. Tegenwoordig is het ingeburgerd geraakt om cadeaus te geven met kerst. Aan jouw kinderen, partner, ouders, vrienden of collega’s en kennissen met Secret Santa. Ieder jaar is het weer dringen in het winkelcentrum om op tijd het wensenlijstje af te gaan en de juiste cadeaus te scoren. Maar er is ook nog een andere optie die het echte kerstgevoel verspreidt, namelijk het zelf maken van cadeautjes. Zo heb je altijd de meest originele dingen om te geven en hebben jouw dierbaren iets unieks. Het kost weliswaar tijd, maar vaak ook minder geld.

Interieur decoratie knutselen

Accessoires voor in huis is iets dat iedereen wel kan gebruiken. Van fotolijstjes met bijzondere prints of bordjes met gezellige spreuken tot een hippe functionele versiering zoals wolk van ijzerdraad voor aan de muur met regenboog ophanglinten, ook leuk voor kinderen voor op hun kamer. Koop eens een originele stof en wat vulling en maak een hip decoratiekussen. Voor kinderen is een knuffelkussen leuk. Voor koukleumen is een kussen waar ze hun voeten in kunnen opwarmen erg handig. Het is helemaal in om natuurlijke materialen in huis te hebben. Van vondsten uit het bos maak je dus zo iets leuks.

Homemade beauty en accessoires

Beauty artikelen kun je zelf maken. Op internet zijn ingrediënten te koop voor het maken van parfum, badbruisballen en doucheschuim of bodylotion die lekker ruikt. Heb je kerstrozen in de tuin, dan is een stekje daarvan ook een sfeervol cadeautje om te geven tijdens de feestdagen. Een hoes voor mobiele telefoons en tablets kun je in de winkel kopen maar je kunt natuurlijk ook zelf een persoonlijke maken van chic (nep)leer, glitterstof of stof met print. Zelfgebreide sokken en een sjaal die extra warm is kan een geschikt cadeau zijn voor iemand die dit nog niet heeft.

Zelfgemaakt cadeau kerstmis

Een persoonlijk cadeau zoals bijvoorbeeld foto’s kan een onbetaalbaar cadeau zijn. Fotolijstjes en fotoboeken doen het altijd goed. Maar ook een bon voor een klus of dienst die je wilt uitvoeren waar de persoon zelf geen zin in heeft, bijvoorbeeld opruimen kan erg welkom zijn. Vooral voor mensen die alles al hebben en waarvoor je nooit weet wat je nu weer moet kopen. Je kunt deze dan in een kartonnen doosje doen als een soort beleveniscadeau. Maar er zijn nog veel meer DIY kerstcadeaus te bedenken. Zoek eens naar zelfgemaakt cadeau of handmade gift en je kunt alvast inspiratie opdoen.

DIY tips voor de kerst - DIY tips voor de kerst
DIY tips voor de kerst #kerst #christmas #diy
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - DIY tips voor de kerst
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

7 Reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: