Close
De douchecabine | walk in douche inspiratie

De douchecabine | walk in douche inspiratie

Van een hele kleine tot een super ruime douche, de douchecabine past overal. Hieronder mijn tips voor een geheel nieuwe douche of juist als renovatie. Veel succes!

Of je nu een oude badkamer gaat verbouwen of een nieuwe moet bedenken voor een nieuw huis, je hoeft niet meteen bankroet te gaan. Er zijn zoveel manieren om te besparen op de stijl en afwerking van de walk in douche. 

Een kant en klare douchecabine is wel het handigst en vaak het goedkoopst. Je kunt ook eventueel zelf douchedeuren boven een bad installeren en zo toch het gevoel van de douchecabine te hebben. De eindeloze opties maken het natuurlijk super leuk en uniek voor jouw eigen walk in douche! 

10 Inspiratie tips voor de badkamer

 

Houd het simpel

Een kleine badkamer voelt heel ruim als je een glazen douchecabine plaatst. Als je de rest van de douche dan ook helemaal wit houdt, geeft het de illusie van ruimte. 

Tegels

Grote tegels geven het idee dat een badkamer groter en schoner is dan kleine tegels. Hele kleine tegels lijken vaak leuk, maar zijn een crime om schoon te maken. Goed om in gedachten te houden.

Kleur voor de badkamer

Probeer de badkamer in 1 kleur te houden als je een kleine badkamer hebt. Echt van vloer tot plafond. Als de badkamer groter is dan zijn neutrale kleuren vaak wel het mooist. Alhoewel ik zag laatst een badkamer met allerlei pastelkleurtjes en dat was ook erg lief!

Welke douchedeuren kies je?

Ga je voor schuifdeuren bij de douchecabine of kies je voor openslaande douchedeuren? Kijk eerst goed wat past en waar je ruimte voor hebt. Ook misschien wat handiger is met eventueel kleine kinderen of als je niet heel goed ter been bent.

Planten in de badkamer

Planten in de badkamer geven een soort van luxe en fris gevoel. Helemaal als je een raam hebt waar wat licht binnenkomt doen ze het vaak goed.

De douchecabine | walk in douche inspiratie

De douchecabine + hout = wellness

Neutrale kleuren en het gebruik van hout geven de badkamer het gevoel van een spa.

Handdoeken

Bespaar niet op je handdoeken maar ga voor een fijne goede kwaliteit. Als ze dan ook nog mooi in de badkamer passen draagt dit zeker bij aan het luxe walk in douche gevoel.

De douchekop!

De douchekop is natuurlijk super belangrijk. Ga je voor een grote jungle shower, een kleine en een grotere douchekop, of bijvoorbeeld een spaardouchekop? Kijk ook even naar de waterdruk die je hebt. Zonde als je een lekker grote massage douchekop koopt, en er komt amper water uit. Dan kun je beter voor een kleinere gaan.

Opbergen

Probeer zoveel mogelijk de kasten dicht te hebben, en gebruik te maken van grote spiegels. Dit geeft een opgeruimd gevoel. Precies wat je nodig hebt als je even lekker gaat douchen.

Verlichting

Licht is ook een ding. De meeste mensen draaien een bulb in en klaar. Maar iets warmer licht geeft meer een gevoel van welzijn dan een flinke felle lamp als je net wakker bent.

Lees ook hier voor meer badkamer inspiratie tips. Ik hoor graag of jij 1 van deze tips zou gebruiken!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang