Beauty | Help! Ik heb extreem droog en pluis haar

Ken je die dagen dat je wakker wordt, in de spiegel kijkt, en denkt “laat maar”? Die dagen komen vooral als je haar een ramp is. Ik heb heb op dit moment extreem droog haar, en ik probeerde een aantal producten.

Droog haar + droge hoofdhuid = bad hairday

Ik loop serieus zo te krabben de hele dag, dat je bijna denkt dat ik luizen heb. Die heb ik niet dankzij een aantal luizenkuren. De meiden hadden allebei plagen op school, en ik was the happy victim. Nou hebben we door verhuizing en het ouder worden best veel stress te verduren gehad. Het is koud/warm/koud/warm/vries buiten, en je hebt een mooi recept voor een droge huid en haar. Mijn meisje haar krullen leek ook meer pluis dan mooie ringetjes door die gevreesde puberteit.

Als je haar zo extreem droog is, en je hoofdhuid ook, dan gaat het jeuken en wordt het piekerig. Niks geen mooie krullen meer. Beide zaten wij dus letterlijk met onze handen in het haar. Gelukkig mochten wij wat producten proberen.

Vitamines, water en nog meer vitamines

Het eerste belangrijkste tegen een droge huid en haar is een inkoppertje. Het gaat namelijk om water. Juist met dit weer en bij stress moet je echt zorgen dat je genoeg drinkt. Je kunt nog zo smeren en van alles, maar als je te weinig drinkt, wordt het nooit wat je wilt dat het wordt zeg maar.

Ik slik er sinds 3 maanden Oenobiol Relax bij. Dit is voor een stralende huid tijdens drukke en stressvolle periodes. Dit heeft ook effect op je haar. (binnenkort hierover een uitgebreid review). Het is eigenlijk een multivitamine met de juiste vitamines om je huid en haar wat te ontspannen en er beter uit te laten zien. Het is niet voor niets dat alle modellen eerst aan een vitamine infuus liggen voor ze de rode loper betreden!

Shampoo, conditioner en olie

Andrelon Tropical Repair Shampoo & Conditioner

Samen probeerden wij de Andrelon Tropical Repair Shampoo & Conditioner uit. Deze is ontwikkeld door Andrelon in samenwerking met Mascha Feoktistova van Beautygloss. Haar haar zit altijd perfect, dus daar was ik wel benieuwd naar. Ook Keira is een groot fan, dus die ging er enthousiast mee aan de slag.

Als eerste de geur, echt je waant je serieus op vakantie! Super lekker. We zijn allebei dol op lekker zoete geurtjes, dus dat was echt heel lekker. Omdat vooral na het zwemmen het haar zo extreem droog is, namen we de flesjes mee naar de sportschool. De hele doucheruimte rook er naar, en iedereen was meteen nieuwsgierig haha.

Zelfs na de eerste shampoo beurt is je haar al zacht, en met de conditioner is het echt super makkelijk om door te kammen. Met die ragebollen van ons, echt wel heel belangrijk. Na ongeveer 2 weken proberen, heeft Keira die enorme pluis niet meer. Haar krullen zien er echt een stuk beter uit! Na het douchen spuit zij er nog wat Jamaican Mango&Lime Max.Relief Gro Spray in, en blijft het lekker zacht. Dit spul ontdekten wij in de strijd tegen de luizen. Het zou ervoor moeten zorgen dat ze niet meer op je haar komen. Ook is het een mega goede ontklitter.

Brown sugar shampoo | Urtekram

Ik had nog steeds een ontzettend droge hoofdhuid en probeerde shampoo speciaal voor de droge hoofdhuid. De brown sugar shampoo ruikt een beetje naar de sauna. Ik vind het lekker fris, maar bijvoorbeeld Keira was er minder wild van.

Wat voor mij het allerbelangrijkste was, is dat na een paar keer wassen de jeuk weg is. En echt ik werd ram gek van de jeuk! Hoeveel olie en wat ik ook smeerde, de jeuk bleef. Dus die shampoo was mij echt een uitkomst. Ook is hij zo zacht, dat je bijna geen conditioner meer nodig hebt bij het uitspoelen. Als je zelf een beetje futloos haar hebt, dan zou ik er geen conditioner nog bij doen.

Krullen en volume

Wij kregen ook shampoo en conditioner voor volume, maar die geven over het algemeen een soort van vinger in het stopcontact effect, dus die hebben wij voor de kleine bewaard. Zij heeft echt nul volume in haar haar, en omdat deze van Andrelon zo lekker ruikt, vind ze het haren wassen geen drama meer. Win win!

Keira gebruikt dus de Jamaican Mango&Lime Max.Relief Gro Spray om de krullen mooi te houden, en een droogshampoo omdat het boven op haar hoofdhuid wel droog is, maar het haar toch vettig lijkt. Zo ziet het er in ieder geval fris uit.

Ik gebruik de Coconut hair oil van Urtekram. Daar zitten meerdere oliën in, en als je niet teveel gebruikt ziet het er niet vet uit. Mijn krullen glanzen mooi en zien er een stuk beter uit.

We gaan beide dus nog even door met de shampoos! Wat gebruik jij voor jouw haar?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

6 reacties op “Beauty | Help! Ik heb extreem droog en pluis haar”

  1. Ik ga die brownsugar shampoo zeker een keer proberen. Heb inmiddels als zoveel geprobeerd voor een droge hoofdhuid en word gek van de jeuk dus ben reuze benieuwd

  2. Ik heb krullend en pluis haar, dus ik gebruik shampoo daarvoor. Maar ook was ik het juist niet te vaak

  3. Ik vind urtekram ook een supermerk heb deze nog niet geprobeerd maar zou wel goed bij mij passen omdat ik ook een gevoelige hoofdhuid heb met jeuk heel heel veel jeuk haha. ik ben nu momenteel een review aan het maken van een ahava scalp shampoo en masker en ik moet zeggen dat die tot nu ook erg goed bevalt. Hopelijk is de zomer er snel dan heb ik zo en zo minder jeuk.

  4. Ik heb zelf ook krullen en nu heb ik de CG methode ontdekt. Misschien ook iets om naar te kijken? Het is principe zo dat je sulfaten en siliconen moet vermijden. Dit zit in veel shampoos, conditioners en haarstylingsproducten.

Reacties zijn uitgeschakeld.

%d bloggers liken dit: