Close

Zo creëer je een droom slaapkamer op een budget

Wil jij wat stijl aan je kamer toevoegen maar je budget is even wat minder, kijk dan niet verder dan deze 13 betaalbare ideeën om er toch een droom slaapkamer van te maken.

Let there be light!

Het eerste is natuurlijk de verlichting. Met een paar mooie moderne wandlampen is een kamer al snel omgetoverd tot een sprookje. Maar denk ook bijvoorbeeld aan de (kerst) verlichting die je aan haakjes over een hele wand hangt. Daartussen leuke Polaroids en je hebt een mega originele wand. Dit zijn vaak ledlampen dus kan gewoon op batterijen.

Tip! Een leuke webshop is Lampen24. De grootste online lampenshop van Europa. Met meer dan 30.000 verschillende lampen kun je er niet naast grijpen. Zo past het in ieders stijl en budget. Met gratis verzendkosten vanaf €50 regelmatig een mooie sale hoef je helemaal niet zo op te letten. Zo heb je dan toch kwaliteit en stijl.

Fleur de kamer op met pareos of een DIY tie dye!

Net lekker op vakantie geweest, of ga je nog? Je hebt vooral in Spanje overal pareos te koop. Van klein tot heel groot. Die zijn ideaal om aan de muur te hangen voor het vakantie gevoel. Over een een stoel te draperen voor de sier. Als je heel creatief bent kun je een gordijn rails ophangen, en deze boven het hoofdeinde van het bed hangen. Staat super bohemian.

Geen vakantie? Geen nood. Een wit laken kun je heel makkelijk tie dye doen. Koop een textiel kleur, of gebruik bijvoorbeeld bietensap. Draai het laken helemaal rond en leg het in de kleur. Ook kun je een knoop erin maken en dat in de kleur dippen. Of juist beetje bij beetje onderdompelen en er snel weer uit voor een ander effect.

Een blokstreep

Heb je een saaie muur? Dan is het leuk om 1 hele brede streep in je favoriete kleur te verven. Tape simpelweg even hoe breed je wilt en verf er tussen in. Zo krijg je ook geen bibberige vegen. Zet er een leuk tafeltje of stoel neer en hang er wat fotolijsten of juist een mooie poster boven.

Een muurposter of muurschildering

In mijn oude huis hadden wij een grote wandposter die wat licht bracht in onze donkere kamer. Bovendien kon je lekker wegdromen bij de kleuren en het beeld van een strand. Ben je creatief dan kun je ook zelf een muurschildering maken.

Zo verander je de vloer

Op Pinterest vind je allerlei tips om je vloer te verven. Gebruik eerst een grondverf en daarna bijvoorbeeld de betonlook verf. Je kunt ook 3d vloerposters gebruiken als je verven iets te drastisch vind.

Nog meer kleine lampjes

Je kunt over het hoofdeinde van het bed ook allemaal kleine lampjes hangen. Of bijvoorbeeld om je nachtkastje heen. Het staat heel gezellig.

DIY Kunst

Kunst kan heel erg duur zijn. Maar wat dacht je ervan om een tekening van je kind in zwart wit te kopiëren en die in te lijsten. Of gebruik er meerdere in verschillende lijsten voor een kunstzinnig effect.

Een hemelbed

De droom van menig meisje: een hemelbed. Deze maak je simpel door een grote klamboe boven je bed te hangen. Eventueel met leuke lampjes versierd. Ook kun je bijvoorbeeld gordijnrails ophangen en zo gordijnen ophangen om je bed heen. Met een satijnen lint maak je het helemaal af.

Heb jij ook een simpele witte deur?

Kijk dan voor een mooie deurposter voor een ander effect. Of verf hem in een warme kleur om wat extra kleur te geven aan de kamer. Helemaal handig als je een kleine kamer hebt en de muren wit wilt houden.

Zo heb je dus met een kleine stap een echte droom slaapkamer. Veel succes!

DIY je eigen droom slaapkamer

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang