Close

Werkt een drukvest bij ADHD en woedeaanvallen?

Al jaren wordt mij verteld over een drukvest bij ADHD. Je zou je er beter door kunnen concentreren, woedeaanvallen verminderen, rustiger worden.. Ik testte het uit met de meiden.

 

Wat is een drukvest?

Een drukvest is een soort van hesje die je kunt opblazen. Je trekt het aan over een hemdje of t-shirtje. Ik denk dat het ook wel zonder kan, maar ik heb van die hypergevoelige kinderen die dat dan vinden kriebelen. Dit is heel persoonlijk, want het drukvest van drukvest.nl komt echt op aanraden van vele tevreden ouders en kinderen.

 

Bij spanning, nervositeit of extreme drukte kunnen ze met een pompje de druk een beetje opvoeren waardoor het vestje strakker gaat zitten. Je kunt het zien als een soort van stevige knuffel. We weten inmiddels dat bij dit soort momenten een stevige knuffel vaak werkt. Of in de klas even de handen op de schouders van een leerling leggen helpt ze beter concentreren. Om deze reden hebben ze ook vaak een zwaar kussen op hun schoot.

 

Hoe vonden wij het drukvest?

 

Helaas zijn mijn meisjes te gevoelig. Het vestje zat ook over hun hemdjes niet echt prettig. Jammer, want het werkte fantastisch! Bij een hele drukke bui werden ze wat rustiger, en ook een woedeaanval werd minder. In de supermarkt kon Miya bijvoorbeeld rustig mee wandelen in plaats van in paniek te raken bij enorme drukte. Ze vond het fijn dat ze het dan zelf wat strakker kon doen. Het enige nadeel was dus eigenlijk dat hoewel het wel werkte, zij het dus niet aan wilden doen omdat het niet lekker zat. Balen! Wij gaan nu dus voor de nacht wel een verzwaarde deken proberen, wie weet slaapt Miya dan een stuk rustiger!

Keira slaapt ook met een wat zwaarder dekbed, en kan bijvoorbeeld net als ik niet slapen zonder een laken al is het 100c buiten. Op Pinterest vond ik wat tips om een dekbed te verzwaren, en om echt en verzwaarde deken te maken. Daar ben ik dus nog wel even mee bezig!

 

Heb jij wel eens een drukvest geprobeerd?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

9 thoughts on “Werkt een drukvest bij ADHD en woedeaanvallen?

  1. Heb ik echt nog nooit geprobeerd, maar zoals je omschrijft wel een enorme asset. Ik heb erover nagedacht hoe je het anders zou aanpakken ,maar heb nog geen eureka idee

  2. Ik heb zelf geen ervaring met ADHD en had ook nog niet eerder van een drukvest gehoord, maar wat handig dat dit er is! Jammer dat het niks is voor jouw meiden.

  3. Nee eigenlijk nog niet maar ik heb idd wel gemerkt dat mijn zoontje beter slaapt met een dik of zwaar laken dan een dun vodje. Bij ons hielp in de zomer een gehaakt lakentje, dat is misschien wel een tip voor als het mega heet is want die zijn toch iets frisser dan een donsje. Ik en mijn man kunnen dat trouwens ook niet slapen zonder dons…

  4. Dit klinkt echt heel interessant. Ik ben heel benieuwd naar hoe zoiets eruit ziet. Ik kan me voorstellen dat dit ook heel goed te gebruiken is in het onderwijs ter overprikkeling.

  5. Bijzonder! Kende dit nog niet! Ook bijzonder dat het echt (goed) helpt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang