Close
9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

Naar Duitsland met kinderen? Dat wordt een feestje! Veel van wat je ziet, lijkt rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen: niet heel gek natuurlijk aangezien Duitsland de thuisbasis is van de gebroeders Grimm. Van betoverende kastelen en interactieve musea tot ‘s werelds grootste waterpark, hier lees je hoe je het meeste uit jouw familievakantie kunt halen en een geweldige tijd kunt beleven met kinderen in Duitsland. 

Gelijk een vakantie in Duitsland met kinderen boeken? Bekijk deze prachtige en kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland!

Ga fietsen of maak een mooie wandeltocht

Duitsland is echt een geweldig fietsland en je kunt er ook urenlang wandelen door prachtige bergen met rivieren en veel meertjes. Na een mooie wandeling of gezellige fietstocht kun je met de kinderen afkoelen in een van de geweldig mooie meren.

Duitsland’s Fairy Tale Road

Een geweldige mooie rit door Duitsland waarmee de kinderen hun ogen zullen uitkijken, is de Fairy Tale Road of Deutsche Märchenstraße.

De enorm lange sprookjes route begint in Frankfurt en loopt helemaal tot aan Bremen, dit ligt in het noorden van Duitsland.

  • wandel in het bos van Roodkapje
  • Beklim de toren van Rapunzel
  • Bezoek het kasteel van Doornroosje

Langs de route vind je diverse gezinsvriendelijke activiteiten, zoals poppenspel (wel in het Duits, maar met een universele aantrekkingskracht), optochten, concerten, middeleeuwse markten, historische kerstmarkten en mooie beelden van sprookjesfiguren.

Duitsland’s Castle Road

Ga met het hele gezin mee op de Burgenstraße in Duitsland en bekijk zo veel mogelijk kastelen in zo min mogelijk tijd.

De 625 mijl lange schilderachtige route, die begint in Mannheim en je helemaal naar Praag in Tsjechië leidt. Het is bekleed met meer dan 70 kastelen en paleizen. Er zullen romantische ruïnes, beeldschone kasteelmusea en zelfs kasteelhotels zijn waar je kinderen hun eigen sprookje kunnen beleven en de nacht kunnen doorbrengen in een middeleeuws kasteel.

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

Neuschwanstein kasteel

Is jouw dochter dol op het Assepoester Kasteel in Disneyland? Bezoek dan het echte sprookjeskasteel Neuschwanstein, ligt in de Beierse Alpen.

Attractieparken

De 8 beste themaparken van Duitsland bieden wilde dieren, wilde achtbanen en een wild dagje uit voor het hele gezin.

Het meest populaire park, verspreid over het land, is Europa-Park in het zuidwesten van Duitsland. Het is het op een na grootste pretpark van Europa en biedt 13 verschillende thema landen gewijd aan Europese architectuur, eten en cultuur. Verken dit park en nog 7 andere om het hele gezin in vervoering te brengen. Warner Bros. Movie world en Phantasialand zijn ook absoluut een enorme aanrader om te bezoeken wanneer je met kinderen in Duitsland verblijft. 

Kindvriendelijke musea

Duitsland staat vol met musea en verschillende gerenommeerde collecties zijn gewijd aan het jongste publiek.

Breng een dag met de kinderen door in München en verken samen het Duitse museum (Deutsches Museum). Dit is één van de oudste en grootste wetenschaps- en technologie musea ter wereld. Je vindt hier ontzettend veel interactieve tentoonstellingen voor zowel jong als oud. Het Deutsches Museum heeft een indrukwekkende verzameling historische voorwerpen, zoals de eerste elektrische dynamo, de eerste auto en de laboratorium bank waar het atoom voor het eerst werd gespleten.

Andere bijzonder gezinsvriendelijke musea in Duitsland zijn onder andere het Technologisch Museum en het Natuurhistorisch Museum in Berlijn.

Duitse fabrieksrondleidingen voor kinderen

Neem je kinderen mee achter de schermen van de beroemdste exportproducten van Duitsland voor de beste fabrieksrondleidingen. Laat ze bijvoorbeeld zien hoe Duitse auto’s, chocolade of gummibeertjes van begin tot eind worden gemaakt. 

Controleer voordat je op een van deze fabrieksrondleidingen in Duitsland gaat, of er reserveringen en rondleidingen in het Nederlands of Engels zijn. En vergeet niet om daarna te winkelen in de fabriekswinkels, je kunt hier namelijk hele fijne deals vinden. 

Waterparken

Duitsland is er trots op de thuisbasis te zijn van het grootste overdekte waterpark ter wereld: Tropical Islands. Tropical Islands ligt in de buurt van Berlijn en van kilometers ver te zien door de gigantische koepel. Je vindt hier ‘s werelds grootste overdkte regenwoud. Daarnaast is het Europa’s grootste tropische spa- en saunacomplex, hebben ze een 200 meter lang zandstrand met eindeloze glijbanen en zelfs accommodaties zodat je er kunt blijven slapen. 

En nu noem ik er maar één van beste waterparken van Duitsland. Ontdek de rest ook!

Neem de kinderen mee in de trein

Wat is het beste vervoermiddel in Duitsland met kinderen? Neem de trein!

In Duitsland reizen kinderen onder de 15 gratis onder begeleiding van ouders of grootouders. Je hoeft alleen de naam van je kind op je treinkaartje te registreren (en kinderen onder de 6 jaar hoeven niet op het ticket te staan). Er is ruimte voor kinderen om rond te bewegen en onderweg genoeg te zien.

In de Duitse Intercity Express Trains (ICE) zijn ook gezinsvriendelijke coupés. De Kleinkindabteil heeft tafels om aan te spelen, tekenen en kleuren. Daarnaast heb je vaak ook opslagruimte voor een kinderwagen en meestal een commode of een verschoontafel. Van alle gemakken voorzien dus. Meer info vind je op de website ns international

Viel spass im Deutschland!

bron.

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang