9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

Naar Duitsland met kinderen? Dan staat het hele gezin iets te wachten. Veel van wat je ziet, lijkt rechtstreeks uit een verhalenboek te komen: kastelen en paleizen, middeleeuwse steden, mythische parken en drukke steden. Duitsland is tenslotte de thuisbasis van de gebroeders Grimm en hun sprookjes. Van betoverende kastelen en interactieve musea tot ‘s werelds grootste waterpark, hier lees je hoe je het meeste uit jouw familievakantie kunt halen en een geweldige tijd kunt beleven met kinderen in Duitsland. 

Gelijk een vakantie in Duitsland met kinderen boeken? Bekijk deze prachtige en kindvriendelijke vakantieparken in Duitsland!

Ga fietsen of maak een mooie wandeltocht

Duitsland is echt een geweldig fiets en hiking land. Met de prachtige bergen, rivieren, veel meertjes overal is het zelfs voor de kinderen leuk. Je kunt een lange wandeling of uitdagende fietstocht maken, en dan lekker afkoelen in 1 van de vele echt belachelijk mooie meren die er zijn.

Duitsland’s Fairy Tale Road

Een geweldige mooie rit door Duitsland waar je kinderen dol op zullen zijn, is de Fairy Tale Road of Deutsche Märchenstraße.

De 370 mijl lange route begint in Frankfurt en loopt helemaal tot aan Bremen in het noorden van Duitsland. Je kunt wandelen in het bos van Roodkapje, het kasteel van Doornroosje bezoeken en de toren beklimmen vanwaar Raponsje haar haren liet zakken. Bijna alle van de 50 steden langs de Fairy Tale Road bieden gezinsvriendelijke activiteiten, zoals poppenspel (in het Duits, maar met een universele aantrekkingskracht), optochten, concerten, middeleeuwse markten, historische kerstmarkten en mooie beelden van de favoriet van je kinderen sprookjesfiguren.

Duitsland’s Castle Road

Ga met het hele gezin mee op de Burgenstraße in Duitsland en bekijk zo veel mogelijk kastelen in zo min mogelijk tijd.

De 625 mijl lange schilderachtige route, die begint in Mannheim en je helemaal naar Praag in Tsjechië leidt. Het is bekleed met meer dan 70 kastelen en paleizen. Er zullen romantische ruïnes, beeldschone kasteelmusea en zelfs kasteelhotels zijn waar je kinderen hun eigen sprookje kunnen beleven en de nacht kunnen doorbrengen in een middeleeuws kasteel.

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderen

Neuschwanstein kasteel

Als je kind dol is op Assepoesters kasteel in Disneyland, laat hem dan het echte werk zien. Bezoek het sprookjeskasteel Neuschwanstein, dat in de Beierse Alpen ligt en model stond voor Disney’s Kasteel van Doornroosje.

Als je kinderen niet de heuvel op willen lopen naar het kasteel (30-40 minuten), kun je ook op een charmante paardenkoets stappen en dan 5-10 minuten lopen. We raden je aan een rondleiding door Neuschwanstein te maken om het rijkelijk versierde interieur te zien, zoals de opzichtige kunstmatige grot, de troonzaal met zijn gigantische kroonvormige kroonluchter en de weelderige Minstrels ‘Hall.

Attractieparken

De 8 beste themaparken van Duitsland bieden wilde dieren, wilde achtbanen en een wild dagje uit voor het hele gezin.

Het meest populaire park, verspreid over het land, is Europa-Park in het zuidwesten van Duitsland. Het is het op een na grootste pretpark van Europa en biedt 13 verschillende thema landen gewijd aan Europese architectuur, eten en cultuur. Verken dit park en nog 7 andere om het hele gezin in vervoering te brengen.

Kindvriendelijke musea

Duitsland staat vol met musea en verschillende gerenommeerde collecties zijn gewijd aan het jongste publiek.

Er is geen betere manier voor kinderen om een ​​dag met kinderen door te brengen in München dan door het Duitse museum (Deutsches Museum) te verkennen, een van de oudste en grootste wetenschaps- en technologie musea ter wereld. Het museum biedt een overvloed aan interactieve tentoonstellingen voor drukke handen en ouders zullen net zoveel van het museum houden als van hun kind; het Deutsches Museum heeft een indrukwekkende verzameling historische voorwerpen, zoals de eerste elektrische dynamo, de eerste auto en de laboratorium bank waar het atoom voor het eerst werd gespleten.

Andere bijzonder gezinsvriendelijke musea in Duitsland zijn onder andere het Technologisch Museum en het Natuurhistorisch Museum in Berlijn.

Duitse fabrieksrondleidingen voor kinderen

Nieuwsgierige geesten willen alles weten! Neem je kinderen mee achter de schermen van de beroemdste exportproducten van Duitsland voor de beste fabrieksrondleidingen in Duitsland. Laat ze zien hoe Duitse auto’s, chocolade of gummibeertjes van begin tot eind worden gemaakt.

Controleer voordat je op een van deze fabrieksrondleidingen in Duitsland gaat, of er reserveringen en rondleidingen in het Nederlands of Engels zijn. En vergeet niet om daarna te winkelen in de fabriekswinkels, waar je geweldige deals kunt krijgen.

Waterparken

Duitsland is er trots op de thuisbasis te zijn van het grootste overdekte waterpark ter wereld: Tropical Islands. Gelegen in de buurt van Berlijn, is deze gigantische koepel kilometers ver te zien. Het beschikt over ‘s werelds grootste overdekte regenwoud, Europa’s grootste tropische spa- en saunacomplex, een 200 meter lang zandstrand, eindeloze glijbanen en zelfs accommodaties.

En dit is slechts een van de beste waterparken van Duitsland. Ontdek de rest van het land…

Neem de kinderen mee in de trein

Wat is het beste vervoermiddel in Duitsland met kinderen? Neem de trein!

In Duitsland reizen kinderen onder de 15 gratis onder begeleiding van ouders of grootouders. Je hoeft alleen de naam van je kind op je treinkaartje te registreren (en kinderen onder de 6 jaar hoeven niet op het ticket te staan). Er is ruimte voor kinderen om rond te bewegen en onderweg genoeg te zien.

In de Duitse Intercity Express Trains (ICE) vind je zelfs gezinsvriendelijke coupés. De Kleinkindabteil biedt tafels om te spelen en te tekenen, opslagruimte voor een kinderwagen en vaak een commode.

Viel spass im Deutschland!

9 Dingen om te doen in Duitsland met kinderenVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   
Je bent nooit te oud om te leren rolschaatsen! Lekker dansen en fit worden op Just Dance 2021