10 Duurzaamheid tips voor een kantoor aan huis

Een duurzaam en groen kantoor aan huis

Wanneer je net als zelfstandig ondernemer begint kan het soms wat moeilijker lijken om groene producten te kopen of om milieubewust om te gaan in je kantoor aan huis. Toch is niets minder waar. Er zijn verschillende duurzaamheid tips die je kunt volgen om geld te besparen en ook nog eens goed zijn voor het milieu! 

Duurzaamheid tips

Vooral nu de wereld zo op zijn kop is wil je waarschijnlijk wat zuiniger zijn op het milieu. Omdat het best nog moeilijk is om ergens te beginnen en gewoontes te verbreken, hier bij de volgende duurzaamheid tips die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor het budget.

Composteer 

Door te composteren ga je keukenafval afbreken en omzetten naar erg waardevolle en goede grond. Door te composteren hoef je geen plastic vuilniszakken meer te kopen wat dan weer erg goed is voor het milieu. De compost kan je later zelf in de tuin gebruiken! 

Gebruik herbruikbare rietjes 

Plastic rietjes komen in de zee terecht en worden door heel wat vissen en schildpadden als voedsel aangezien – met alle gevolgen van dien. Je kan goedkoop herbruikbare rietjes bestellen – zowel uit bamboe als uit roestvrij staal. Deze rietjes kan je overal met je meenemen en zijn erg makkelijk schoon te maken. 

Doe de afwas met de hand 

Hoewel een afwasmachine erg handig is, zijn ze natuurlijk niet erg zuinig. Een afwasmachine gebruikt heel wat elektriciteit en water wat dan weer slecht is voor het milieu en je portemonnee! Door afwas met de hand te doen verbruik je minder water en een minimum aan elektriciteit. Daarnaast is afwaszeep heel wat goedkoper dan de blokjes die je in de afwasmachine moet stoppen. 

Gebruik spaarlampen 

Spaarlampen verbruiken heel wat minder elektriciteit. Indien je graag geld wil besparen op je elektriciteitsrekening is het een goed idee om spaarlampen te plaatsen. 

Plant lavendel en citroengras tegen de muggen 

Muggen haten lavendel en citroengras! Door deze plantjes aan je terras of op het balkon te plaatsen kun je de muggen in de zomer uit je huis weren! Je kunt ook speciale kamerplanten kopen voor in huis.

Gebruik een hervulbare drinkfles 

Plastic waterflessen zijn een groot probleem. Heel wat van deze flessen komen namelijk in de oceaan terecht. Daarom is het aan te raden om een hervulbare drinkfles te gebruiken. Deze kan je met kraanwater vullen zodat je nog meer kan besparen! 

Doe een trui aan in de winter 

In plaats van de verwarming extra hoog te zetten in de winter is het een goed idee om een extra trui aan te doen. Op die manier kan je niet enkel aan het milieu denken, maar ook aan je eigen portomennee! 

Investeer in vloer isolatie 

Investeer in vloer isolatie! Heel wat warmte verlaat het huis namelijk via de vloer. Door in vloerisolatie te investeren hoef je minder te verwarmen en bespaar je op termijn heel wat geld uit. 

Gebruik duurzame verpakking

Als je pakketten moet versturen zijn er ook milieu vriendelijke opties. Denk aan gerecycled papier en zo min mogelijk papier of plastic gebruiken. Of wat dacht je van Bio-Based wikkelfolie. Deze stretchfolie wordt gemaakt van minstens 50% gerecycled materiaal uit de rietsuiker-industrie en is 100% recyclebaar.

Koop tweedehands 

Tweedehands kopen is niet enkel een goed idee omdat het lekker goedkoop is – het is ook erg goed voor het milieu gezien er geen nieuwe kleren moeten gemaakt worden en jouw kleren niet per vliegtuig naar Nederland moeten komen. 

Dus je ziet maar, makkelijke en goedkope opties om duurzaam op je kantoor aan huis bezig te zijn.

Lees ook: Met deze 5 tips kun je kinderen leren over duurzaamheid

10 duurzaamheid tips voor een kantoor aan huisVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like