Close
Duurzaam Gent

Duurzame citytrip: ontdek Gent!

Gent is een stad die veel aandacht besteedt aan duurzaamheid; op verschillende manieren is deze Vlaamse stad op een groene manier bezig. Ben jij een persoon die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan? Overweeg dan eens om een citytrip naar Gent te boeken. Je kunt dan ontspannen, nieuwe dingen zien én duurzaam bezig zijn. Ben je benieuwd op welke manieren Gent hieraan bijdraagt? Lees dan snel verder, want wij geven je een aantal voorbeelden! 

Duurzame accommodaties

In Gent kun je op verschillende manieren duurzaam overnachten. Zo hebben ze er bijvoorbeeld het concept Fairbnb, een variant op Airbnb waarbij 50% van de omzet wordt gebruikt om lokale projecten te steunen. Het draagt bij aan de vermindering van negatieve effecten van toerisme op de stad door juist de lokale economie te stimuleren. Verder zijn er ook andere, creatieve manieren bedacht om toeristen duurzame verblijfplaatsen aan te bieden. Zo kun je bij Treck kamperen – maar dan midden in de stad! Dit is een indoor camping in het centrum van de stad waar je voor een lage prijs een unieke, betaalbare caravan kunt huren!

gent duurzaam een weekend weg

Verantwoord uit eten

Ook de gastronomie is ingespeeld op de duurzame trend. Veel restaurant werken met duurzame producten en zijn tegen food waste. Wil je duurzaam uit eten Gent? Breng dan bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Knol&Kool. De naam zegt het al: het restaurant serveert volledig veganistische gerechten en hebben alleen biologische producten en dranken in huis. Of laat je verrassen bij Lekker Gec, een veganistisch en biologisch buffetrestaurant waar je heerlijke dingen kunt uitproberen. Dit zijn nog maar twee voorbeelden, maar de stad is rijk aan restaurants met een duurzame insteek.

Foodmarkets in Gent

Extra tip: er zijn veel foodmarkets in Gent waar je de lekkerste verse en biologische producten kunt kopen. Je vindt ze onder andere op het Beverenplein, het Sint-Michielsplein en het Maria Hendrikplein.

Groen winkelen

Nog iets waar Gent bekend om staat: de vele authentieke vintage en tweedehands winkeltjes. Ga bijvoorbeeld eens naar de Oxfam Shop en zorg er met jouw aankoop voor dat je geld terechtkomt bij het goede doel! Je vindt hier tweedehands kleding en schoenen, maar ook brocante, speelgoed, boeken en dvd’s. Of ga verpakkingsvrij winkelen bij Ohne, een plek waar je zero waste kunt winkelen en waar je geen producten met SUP (single use plastics) zult vinden. Net als bij de duurzame restaurants geldt dat je in ieder straatje wel zo’n boetiekje vindt waar je lekker duurzaam kunt rondstruinen en shoppen.

Een autovrij Gent

Wist je dat Gent ook steeds meer autovrij wordt? Een groot gedeelte van de binnenstad is autovrij. Breng daarom snel een bezoekje aan deze prachtige en duurzame stad! Maak je reis daarbij net zo duurzaam en gemakkelijk door bijvoorbeeld met de trein te reizen. Zo sta je direct in het centrum, waar je met de auto niet kunt komen.     


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang