Close

Het hoe en waarom van edelstenen, de helende kracht voor lichaam en geest.  

Toen ik wat jonger was en vooral tijdens mijn zwangerschappen was ik erg bezig met edelstenen. Zo had ik er altijd wel een paar bij mij. Mijn eerste paar kreeg ik als baby in de vorm van oorbellen; de zwarte ogri ai kraal. Dit is standaard in Suriname om de kinderen te beschermen van het boze oog. Zo hebben mijn beide dochters ze ook allebei gehad.

Daarna is het wat verwaterd. Tot mijn puber dochter er mee kwam. Zij had zich flink ingelezen in de kracht van stenen (met inlezen bedoel ik TikToks kijken maar dat snap je vast wel) en wilde naar een stenen winkel. Met een nichtje is ze toen geweest en nam voor mij en zusje ook een steen mee en vertelde er uitgebreid over. Zo kwam ook mijn interesse weer en ook die van kleine zus is aangewakkerd!

EDELSTENEN

Al honderden jaren zijn mensen gefascineerd door edelstenen. De kleuren, eigenschappen, mythen en legendes zijn boeiend. Vroeger konden alleen rijke mensen edelstenen bezitten, meestal als statussymbool. Edelstenen werden verwerkt in amuletten en talismannen, die bescherming boden tegen geesten, kwaad afstoten en de gezondheid beschermden.

Hoe gebruik je edelstenen tegenwoordig?

Als we praten over edelstenen, denken de meeste mensen gelijk aan sieraden waarin edelstenen verwerkt zijn. Maar dat is slechts een van de vele manieren waarop edelstenen gebruikt worden. Edelstenen zijn verbonden met de levensenergie die om ons heen is. Deze energie is te vinden in dieren, planten, rotsen en mineralen. Je kunt de energie van de edelstenen gebruiken om je eigen leven of dat van anderen in balans te brengen.

Edelstenen worden ook gebruikt om bekende gebruiksitems, (zoals batterijen, televisies en horloges) aan te sturen. Kristallen kunnen elektromagnetische energie en licht gebruiken en opslaan. Ze worden veel gebruikt in de praktijken van de holistische geneeskunde.

Edelstenen in het interieur

Edelstenen kunnen op verschillende manieren worden verwerkt in interieurs:

Kunstwerken, halfedelstenen platen, aanrechtbladen, op maat gemaakte handgrepen en knoppen van een unieke edelsteen, zijn slechts enkele toepassingen die mensen met succes hebben uitgeprobeerd. De zoutkristallen zijn ontzettend populair op het moment om de lucht te zuiveren.

edelstenen overgang

Edelstenen om emoties te reguleren.

Edelstenen zenden verschillende trillingen en frequenties uit; mogelijk balancerend en kunnen je lichaam, geest en ziel genezen. Wanneer zonlicht door edelstenen schijnt, wordt het getransformeerd in de verschillende golflengten van de edelsteen, wat een positieve invloed heeft op de drager. De werking van edelstenen staan bekend om bepaalde emoties te reguleren zoals edelstenen voor zelfvertrouwen of bijvoorbeeld: 

 • Spirituele wijsheid, kennis, een goede gezondheid en rijkdom.
 • Harmonie in alle aspecten van het leven.
 • Brengen de drager welvaart en, verwijderen frustraties en vervult de dromen van de drager.
 • Bevorderen een snelle intellectuele groei en vergroten het vermogen om zowel over de fysieke wereld als over zichzelf te leren.
 • Helpen bij het doorkomen van tandjes bij baby’s; zuivert het systeem; geeft kracht, wijsheid en vrede.
 • Om een bevalling te vergemakkelijken; kalmerend; biedt bescherming.
 • Genezer van het hart; bevordert vriendschap en goodwill.
 • Bevat sterke helende trillingen; versterkt het hart, de borst, de nek, de longen, het ademhalingssysteem en de ogen
 • Geneest ontstekingen en huiduitslag
 • Helpt tegen depressie.
 • Bevordert liefde voor het leven.
 • Kalmerend, rustgevend.
 • Geeft wijsheid.
 • Om onrechtvaardige omstandigheden recht te zetten; voorkomt “tegenslagen”.
 • Verbetert de persoonlijke integriteit
 • Zorgt voor focus.
 • Verdrijft pijn, woede en angst.

Mijn speciale edelstenen

Fresh Spirits zocht voor mij speciaal wat stenen uit die passen bij de vrouw, ook echt een aanrader als jij op zoek bent maar nog niet weet welke bij jou zou passen.

 

Unakiet - Menstruatiepijn / Seksualiteit
Unakiet – Menstruatiepijn / Seksualiteit
Zwarte Maansteen - Vruchtbaarheid en vrouwelijkheid
Zwarte Maansteen – Vruchtbaarheid en vrouwelijkheid
Rode Jaspis - Verhoogt spijsvertering en bloedsomloop
Rode Jaspis – Verhoogt spijsvertering en bloedsomloop
Groene Aventurijn - Zelfvertrouwen en positiviteit
Groene Aventurijn – Zelfvertrouwen en positiviteit
Mangano Calciet - Verwerking van trauma's en meer succes
Mangano Calciet – Verwerking van trauma’s en meer succes
Leopard Skin Jaspis - Zelfvertrouwen en vastberadenheid
Leopard Skin Jaspis – Zelfvertrouwen en vastberadenheid
Leopardiet - Zelfvertrouwen en negatieve gedachtes
Leopardiet – Zelfvertrouwen en negatieve gedachtes

Zo gebruik je de stenen

Op de site van Fresh Spirits lees je over schoonmaken voor het gebruik. Dit is belangrijk voor de juiste werking. Ik zelf spoel ze altijd even af, en leg ze op een schone doek in de vensterbank zodat de maan ze kan opladen en reinigen (is een tip die ik van een hippie kreeg en jaren later van een Roemeense vriendin die er heel erg mee bezig was).

Dan doe ik ze of op een schoteltje naast mijn bed, in een doosje op mijn buro, zelfs in mijn portemonnee of BH. Het is maar net waar ik ze voor nodig heb.

Iedere edelsteen heeft de unieke kracht een of meerdere geestelijke aspecten in ieder mens te verbeteren. Geloof jij in de kracht van edelstenen?

 

edelstenen


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang