Close
De lekkerste smoothies en soepjes van sap.je

Hoe lekker voor je lichaam is een 3 dagen detox!

Een 3 dagen detox is heerlijk voor je lichaam. Ik weet heel goed dat je lichaam het allemaal zelf wel aan kan, maar soms is een kleine soort van reset wel heel erg fijn. 

 

Wat is een detox?

Je hebt vanaf een dag detox, 3 dagen detox tot soms wel 1 maand waar je bijvoorbeeld niets dan fruit en groentes drinkt en niets eet. Je hebt zelfs alleen water voor 3 dagen, of water met citroen en cayennepeper. Ze zijn natuurlijk niet allemaal even gezond. 

De fruit en groente slowjuice 3 dagen detox is best nog heel veelzijdig, je behoudt genoeg vezels, en krijgt meer dan genoeg vitamines binnen. Grappig is dat juist de mensen die teren op een burgers&fries eetgewoonte, zeggen dat een paar dagen alleen fruit en groente ongezond is. 

Het idee van een detox is dat het je lichaam even rust geeft en alle zooi eruit werkt. Veel mensen geven aan dat het lichaam rustiger is, als in geen opgeblazen buik, betere huid, betere ontlasting, minder vage klachten. Natuurlijk tijdens de detox lijkt het vaak erger te zijn. Suiker en cafeïne zijn verslavend, dus even zonder betekend het gevoel van afkicken. Dat is dus weer een slechtere huid, moe, hoofdpijn, misselijk… Je moet wat om je beter te voelen. 

 

Ik probeerde de 3 dagen detox van sap.je

Sap.je maakt de lekkerste sapjes. Ik hoorde hier al over van wat sportieve vriendinnen, en toen ik werd gevraagd of ik het wilde testen zei ik natuurlijk geen nee. 

Gelukkig ben ik de laatste tijd wat beter met fruit en sapjes, dus ik zag er niet tegenop om dat allemaal te gaan drinken. We hebben het hier over wel 8 sapjes en soepjes per dag. Je krijgt het in handige flesjes en mini potjes, en als ik eerlijk ben was het best wel te doen en was er gewoon geen tijd om honger te hebben. 

De hele dag door kun je ook groene thee, water en hun speciale lavendel thee drinken. Die thee is echt zo lekker, en ideaal voor het slapen gaan. 

De 3 dagen detox

 

De 3 dagen detox met slowjuice van sap.je

Je krijgt elke dag een aantal sapjes en soepjes. Dit wordt bevroren aangeleverd, als je het in de koelkast zet is het een week goed, dus prima voor die 3 dagen die ik deed. 

Ik kreeg de volgende: 

 • 6x Detox 
 • 3x Kick 
 • 3x Energy 
 • 3x Recharge 
 • 3x Fresh 
 • 3x Cleanse 
 • 1x Courgettesoep 
 • 1x Pompoensoep 
 • 1x Tomatensoep 
 • 1x Kruidenthee
 • 1x Programma
 • 1x Detox Digitale Handleiding & Menu

Dat is dus bijna 9kg aan groente over 3 dagen! Honger hebben kan echt gewoon niet, trek in slechte gewoontes zeker wel. Ik snap ook wel dat er meer vezels inzitten als je het fruit of de groente in een smoothie neemt, of nog beter zo uit de hand eet, maar dan krijg je dus echt niet zoveel weg. Never nooit niet dat je 9 kilo groente en fruit gaat zitten wegkauwen. Er zitten zo dus echt nog meer vezels in dan die ene appel die je wegtikt. En bovendien, als je na de detox een sapjes gewoonte wilt vasthouden, dan neem je er hooguit 1 of 2 op een dag, en neem je verder nog een gewone maaltijd en tussendoortjes. Genoeg om te kauwen dus. 

 

Hoe was het resultaat bij mij

Dat ik er mee aankwam lagen ze hier thuis al dubbel. Mama zonder koffie 3 dagen was een overweging om in een hotel te gaan slapen. Maar het ging goed. Ik begon met een warme drank van gember en kurkuma. Dat is wel heel even anders dan koffie, maar de energie was hetzelfde, en sindsdien drink ik dat vaker.

Ik ben duidelijk verslaafd aan allerlei slechte dingen. Ik had het heel zwaar om 3 dagen gezond te doen. Het is ook gewenning en gewoonte om even een koekje of iets te pakken.  Mijn lichaam had het nodig om even pauze te nemen. Ik was opgezwollen en mijn hormonen gingen nog meer tekeer dan gewoonlijk. 

De 3 dagen gewoon niet nadenken wat je moet eten of drinken, en dat alles wat je drinkt gewoon goed voor je is. Ik kan niet zeggen dat ik alles even lekker vond, maar mijn lichaam dacht daar anders over. Er was meer energie, ik had geen rare smaak in mijn maand, minder last van mijn hormonen en buik. 

Mijn eetgewoontes zijn nu ook echt anders. Ik drink nog maar 1 bakkie koffie per dag, en elke dag wel een sapje. Ik wil overstappen naar 2 soepjes/sapjes per dag, omdat ik mij in tijden niet zo fit heb gevoeld. 

De voordelen van sap.je

De voordelen van sap.je zijn natuurlijk dat je alles kant en klaar hebt. Hun groente en fruit is biologisch en vers. Zo vers lukt je zelf bijna niet. Je krijgt alles in de juiste dosering, en je weet precies wanneer je wat moet pakken. Je hebt alles voorverpakt (je kunt de flesjes hergebruiken!), ik vind het echt een heel handige service. 

Heb jij al eens een detox gedaan?

Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang