Close
Een bestelautoverzekering online afsluiten

Een bestelautoverzekering online afsluiten: hoe doe je dit eigenlijk? 

Wil je een bestelautoverzekering online afsluiten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Met een groot aantal verzekeringsopties voor jouw bestelwagen is het niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken. Terwijl het van groot belang is dat de verzekering geregeld is voordat je de weg op gaat. Een verzekering is wettelijk verplicht, dus als je zonder verzekering rijdt, kan het een hoge boete opleveren. Daarnaast is het in geval van schade een flinke aanslag op jouw portemonnee. Reden genoeg om de juiste stappen te doorlopen en een dekking te vinden die het beste bij je past. En dit doe je allemaal gewoon online. Maar hoe dan precies? 

Jouw behoeften en de benodigde gegevens

Voor het online afsluiten van een bestelautoverzekering is het aan te raden om als eerste goed te kijken naar wat je allemaal nodig denkt te hebben. Jouw behoeften zijn heel anders dan die van mensen in jouw omgeving. Wil je bijvoorbeeld voornamelijk voor de aansprakelijkheid verzekerd zijn, of wil je schade aan jouw eigen voertuig ook vergoed hebben? Zijn er bepaalde risico’s in jouw omgeving die je mee wilt nemen in de dekking? Afhankelijk van jouw behoeften staan jou geheel andere keuzes te maken. Vergeet ook niet om, voordat je op het aanvraagformulier klikt, de benodigde gegevens al te verzamelen. Denk aan jouw kentekenbewijs, rijbewijs en de details van de auto. Dit heb je allemaal nodig om het aanvraagproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Een bestelautoverzekering online afsluiten- hoe doe je dit eigenlijk

Beginnen met de aanvraag

De bestelautoverzekering zzp online afsluiten kan dan beginnen. Via jouw laptop, smartphone of tablet begin je met het invullen van de formulieren. Hiervoor hoef je alleen maar naar de website van de verzekeraar te gaan. In de aanvraagformulieren vul je jouw persoonsgegevens in, de gegevens van het voertuig, het aantal kilometers dat je gemiddeld gaat rijden per jaar en de schadevrije jaren die je al hebt opgebouwd. Het formulier stap voor stap volgen zorgt dat je nergens in de problemen komt. Doordat het allemaal heel overzichtelijk is, is het ook erg snel geregeld. Je geeft na het invullen van de gevraagde gegevens aan welke dekking je wilt hebben. In deze stap heb je nogmaals tijd om de dekkingen te vergelijken en te zien of je nog aanvullende opties nodig hebt. 

De goedkeuring en het maandbedrag betalen

Is alles helemaal naar wens en weet je zeker dat je de juiste dekking hebt gekozen? Dan kan je de aanvraag bevestigen. De verzekeringsmaatschappij komt dan zo snel mogelijk bij je terug met de goedkeuring. Als je de goedkeuring hebt gekregen, dien je de eerste betaling uit te voeren. Jouw maandpremie betalen zorgt dat je gelijk gebruik kan maken van jouw verzekering. Met jouw bestelbus rijd je dan gewoon richting de volgende opdracht. De polis en de bijbehorende voorwaarden ontvang je na de betaling vanzelf in de e-mail en eventueel per post. Je hoeft je hier geen zorgen meer om te maken en kan beginnen met de bedrijfsactiviteiten. 

lees ook Groen ondernemen: 8 tips voor een duurzame bedrijfsvoering

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang