Close

Een cadeautje met een gedachte erachter

Cadeautjes krijgen en geven is altijd leuk. Een cadeautje met een gedachte erachter kan net even wat specialer zijn. Je laat daarmee zien dat je echt hebt geluisterd tijdens bepaalde gesprekken. Dat je iemand goed kent.

Ik heb het hier niet over de geld waarde van een cadeau, maar echt de gedachte erachter die iets dat op het oog misschien simpel lijkt, maar voor die persoon heel speciaal kan zijn.

 

Sieraden geven is altijd bijzonder

Een mooie ketting, een leuke ring. Je geeft het vrij makkelijk. Dat kan beter. Zo kreeg ik van Kaya sieraden een prachtige zilveren ketting waarin de bloem van januari (de kleine) gegraveerd stond en er hing ook een steen aan van september (de puber). Dat maakt dit echt de perfecte mama ketting.

Van een vriendin hoorde ik laatst dat zij een armband dames met bedeltjes heeft. Voor elk unieke moment of mijlpaal komt er een bedeltje bij die past bij die mijlpaal. Dat is toch super bijzonder?

Mijn verlovingsring was handgemaakt door mijn man en de edelsmid. Het heeft de namen van ons alle 4 in het Japans fonetisch gegraveerd (ik heb de naam van puber in het Japans fonetisch getatoeëerd op mijn rug), het was zilver (ik houd meer van zilver dan goud), en had 4 turkoois stenen (lievelingssteen). 

Onze trouwringen zijn erfstukken. En ik hou daar echt van. Sieraden waarover is nagedacht.
Cadeautje met gedachte

 

Denk aan een hobby of passie 

Zo kun je een mooi ingelijste foto van Parijs geven als iemand daar graag heen wilt. Een sleutelhanger met bokshandschoenen voor iemand die graag bokst. Wat dacht je van een badmuts als ze graag zwemmen?

Het hoeft allemaal niet perse heel duur, het nieuwste van het nieuwste. Een klein cadeautje met een gedachte erachter kan zoveel specialer zijn.

Mijn dochter is bijvoorbeeld erg zoekende in het leven. Ze wordt dolgelukkig als je een speciale kristal voor haar meeneemt. Dit komt op een speciaal plekje bij haar andere stenen, stokje wierook en kaarsen. Zo kreeg ze hier laatst van een goede vriendin een doosje tarotkaarten bij. Nu legt ze regelmatig een kaartje voor haar vriendinnen. 

Dit zijn bijzondere cadeaus voor haar omdat er naar haar geluisterd is, op haar gelet is wat ze wel en niet leuk vind. Voor een ander is het misschien niets aan.

Cadeautje met een gedachte

Zo maak je de andere dochter stiekem gelukkiger met een cadeaukaart van Roblox of de Playstore. Ze kan haar spelletjes dan uitbreiden en ze is een echte gamer. Nu snap ik dat mensen denken dat een cadeaukaart saai is om te geven, of dat gamen niet voor kleine kinderen is. Maar als ze dan haar zien gamen, met de instructiefilmpjes van een schreeuwende YouTuber erbij, dan snappen ze wel waarom ze dat het leukste vindt om te krijgen.

En voor de duidelijkheid ik zeg niet dat andere cadeaus niet leuk zijn hè! Het gaat erom dat jij het niet leuk hoeft te vinden, zolang de ander er maar echt blij mee is.

 

Veel plezier met het nadenken over een cadeautje voor bijvoorbeeld Valentijnsdag❤️

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang