Close

Een dagje pretpark met je kleinkind: wat neem je mee?

Een uitstapje naar het pretpark is voor veel gezinnen het hoogtepunt van gezelligheid en avontuur. Maar als je met een peuter op pad gaat, verandert dit avontuur al snel in een logistieke uitdaging. Wat neem je mee om de dag soepel en plezierig te laten verlopen? Lees gauw verder!

De buggy

Een goede voorbereiding begint met het kiezen van de beste buggy. Deze moet niet alleen comfortabel zijn voor je kleinkind, maar ook makkelijk te manoeuvreren en voorzien van voldoende opbergruimte. Een slot voor de buggy is ook een slim idee, zo kun je met een gerust hart in de rij staan voor de attracties zonder je zorgen te maken over diefstal. Een extra voordeel van de buggy is dat je wat opbergruimte hebt en daardoor zowel je kind als de rugzak niet de hele dag hoeft te tillen.

Draagzak

Een alternatieve optie voor de buggy, voor een kind tot ongeveer 3 jaar, is een draagzak. Op babyspullenvergelijken.nl kun je verschillende soorten draagzakken vergelijken, en zien welke merken nog geschikt zijn voor het gewicht van jouw kindje. Een draagzak betekent wel dat je het kindje steeds tilt, dus het is aan te raden om alleen voor deze optie te kiezen wanneer je een sterke rug hebt en nog goed ter been bent. Het voordeel van een draagzak is wel dat je deze vaak om kunt houden in de wachtrij, terwijl je buggy vaak bij de start van ene wachtrij achterlaat.

Verzorging en comfort

Een setje schone kleding is onmisbaar. Ongelukjes gebeuren nu eenmaal, en niets is vervelender dan rondlopen in natte of vuile kleren. Vergeet ook eventuele medicijnen, zonnebrand en een pleister niet. Op een zonnige dag is het aan te raden om je kind niet alleen regelmatig in te smeren, maar ook een pet op te zetten als bescherming. 

Eten en drinken

Snacks zijn de brandstof die je peuter nodig heeft om het maximale uit de dag te halen. Kies voor gezonde opties zoals fruit, crackers en boterhammen. Deze houden de energie op peil zonder dat je te maken krijgt met de beruchte suikerpieken en -dalen. Voldoende water en sapjes zijn ook een must om gehydrateerd te blijven.

Bijna zorgeloos genieten

Met een goede voorbereiding zal jullie pretparkavontuur zo soepel en stressvrij mogelijk verlopen. Besef je echter dat een bezoek aan een attractiepark met een peuter nooit volledig zorgeloos zal zijn; je zult altijd goed op moeten letten dat je kindje niet wegloopt. En het kindje kan, overprikkeld door alle indrukken van een pretpark, ook daar de bekende woede-uitbarsting krijgen. Maar door goed bepakt op pad te gaan zorg je er in ieder geval voor dat je er zelf zo relaxed mogelijk op kunt reageren!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang