Close

Een droger kopen: waar let je op?

Hoewel een wasdroger kopen enkele jaren geleden nog gezien werd als een luxe, is de droger in de meeste huizen eigenlijk niet meer weg te denken. De markt speelt daar natuurlijk op in. Er zijn zo ontzettend veel verschillende drogers verkrijgbaar. Wasdrogers vergelijken is een goed idee als je twijfelt welke droger bij je past. Ben jij van plan een (nieuwe) droger te kopen? Dit zijn de dingen waar je op moet letten!

Soort droger

Er zijn verschillende typen drogers. Je hebt warmtepompdrogers, condensdrogers, luchtafvoerdrogers en gasdrogers. Warmtepompdrogers zijn aan te raden omdat ze qua prijs meevallen en ook nog eens redelijk energiezuinig zijn. Gasdrogers zijn daarentegen het snelst, maar het aanbod is erg klein.

Compatibiliteit met je wasruimte

De droger die je koopt moet passen in jouw wasruimte. Dat wil niet alleen zeggen dat hij qua formaat in je wasruimte past, maar ook dat het water ergens kwijt kan. Als je een droger met een afvoer koopt, moet je in die ruimte ook de mogelijkheid hebben om het water ergens naar buiten af te voeren. Anders kun je beter een droger kopen met een bak die je handmatig moet legen.

Zuinig of snel?

Maak de afweging of je een energiezuinige of een snelle droger wil. Een warmtepompdroger is het meest zuinig, maar droogt wel erg langzaam. In tegenstelling tot een luchtafvoerdroger of condensdroger, die een stuk sneller droogt, maar wat minder energiezuinig is. Let op: minder energiezuinig betekent automatisch hogere stroomkosten!

Droger kopen: waar let je op?

Kwaliteit

Je wilt natuurlijk een droger die zijn werk goed doet en bovendien lang mee gaat. Doe daarom goed onderzoek. Heb je een droger op het oog die voldoet aan al jouw eisen? Zoek dan eens op op internet of je reviews kan vinden van dit product. Niet op de website van de aanbieder zelf, maar op onafhankelijke sites.

Was/droogcombinatie

Als je niet zoveel ruimte hebt in huis, kun je ervoor kiezen om een was/droogcombinatie aan te schaffen. Dit is een wasmachine en een droger ineen. Dit is ontzettend makkelijk en neemt minder ruimte in beslag. Een nadeel van een was/droog-combinatie is dat je was toch echt wel minder schoon en droog wordt dan wanneer je twee losse apparaten zou gebruiken. Bovendien zijn was/droog-combinaties niet bepaald energiezuinig. Een dergelijk apparaat biedt dus alleen een uitkomst wanneer je ruimte beperkt is en niet wanneer je gewoon lui bent.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang