Close
fijne eetkamer

Een fijne en moderne eetkamer in slechts drie stappen

Met de aankomende feestdagen wil je natuurlijk dat jouw huis er op en top bij ligt, zodat je met een gerust hart (en veilig) bezoekers kunt ontvangen. Daarom is het belangrijk dat je ook weet waar je aan toe bent als het aankomt op het updaten van jouw kamers. 

Om je hierbij te helpen, gaan we je vandaag vertellen waar je op moet letten bij het bijwerken van jouw eetkamer, zodat je dadelijk kunt genieten van een heerlijk kerstdiner in een kamer die helemaal up-to-date is.

#1: Zorg voor balans in de ruimte

 

Om bij het begin te beginnen, is het handig om in het achterhoofd te houden dat het eten centraal staat in de eetkamer. Daarom is het raadzaam om de kamer niet te vol of te schreeuwerig te maken, omdat dit uiteindelijk alleen maar afleidend gaat werken. Dit kan eveneens een nadelig effect hebben op de sfeer, want teveel van het goede werkt namelijk altijd averechts.

Daarom is het van groot belang dat je de beschikbare ruimte die je hebt goed verdeeld. Begin hierbij altijd met de eettafel, deze moet namelijk altijd kloppen met de kamer als het aankomt op de afmetingen. Vervolgens ga je verder met de stoelen, daarna eventuele kasten of dressoirs enzovoort.

eetkamer

 

#2: Aankleding is belangrijk voor de perfecte sfeer

 

Hoewel je rekening moet houden met de beschikbare ruimte die je hebt, betekent dat niet dat jouw eetkamer maar een lege, saaie ruimte moet worden. De juiste aankleding doet namelijk wonderen!

En voor de aankomende periode is het natuurlijk niet gek als je de eetkamer ook een feestelijk tintje wilt geven. Denk hierbij aan de klassiekers als een kerstboom, stoelhoezen en een mooi tafellaken, maar ook aan zaken als seizoensgebonden bloemen, een schilderij met een winters tafereel of een paar snowglobes.

 

#3: Maak de juiste keuze als het aankomt op verlichting

 

Verlichting kan een ruimte maken of breken, dat is gewoon een feit. Daarom moet je goed nadenken over wat je allemaal wilt verlichten en op welke manier je dit wilt doen. 

Voor de plafonds kun je natuurlijk kiezen voor de traditionele kroonluchters, maar ook lampen die minder opvallend zijn, zoals de trimless spots, doen het vandaag de dag goed. Als je dan ook nog kiest voor LED, heb je ook nog het voordeel van een grotere variatie in beschikbare lampen. 

Daarnaast is het handig om ook goed na te denken over het toepassen van de juiste hulpmiddelen, zoals een degelijke LED dimmer. Met behulp van de juiste combinatie in spot en dimmer kun je namelijk de gehele lichtbeleving naar jouw hand zetten, zodat je altijd kunt genieten van de perfecte hoeveelheid licht.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang