4682C783 BE69 4178 89BA A865AC7CE515 Een fijne huidverzorging met gezichtsolie

Gebruik jij al een gezichtsolie? Grote kans van niet, want vele van ons werken enkel met een crème of zelfs helemaal niets. Belangrijk bij een goede huidverzorging is dat je naar de behoefte van jouw huid kijkt.

Nu we uit de kou komen kan onze huid trekkerig en droog aanvoelen. Een fijne huidverzorging met bijvoorbeeld een gezichtsolie is dan fijn. Waarom een huidolie? Wij vertellen het je vandaag!

Huidolie: de voordelen

Waarom zou je kiezen voor een olie als je al elke dag met een crème smeert? Eigenlijk is het heel simpel, want met een huidolie hydrateer je de huid intenser. Een olie is vaak net wat meer verzorgend dan een crème en het grote voordeel van een huidolie is dat het je huid soepel maakt om te kunnen masseren. Masseer met je vingers of met een speciale tool, zoals een gua sha steen, en geef jezelf op die manier een klein verwenmomentje. Doe je dit dagelijks, dan is dat ook nog eens top voor je huid. Deze wordt hier namelijk mee verstevigd!

De verschillende soorten olie voor de huid

Voor de huid heb je verschillende soorten oliën. Dat klinkt wat gek, maar eigenlijk is het heel simpel. Je hebt een olie (zoals je die wellicht wel kent) en een droge olie. Dit laatste is een olie die heel goed op de huid uitsmeert en goed intrekt, waardoor je niet eens merkt dat je het draagt. Met name in de zomer, wanneer het wat warmer is, kan dat heel prettig zijn. Op die manier heb je alle voordelen van een gezichtsolie, maar niet dat sticky gevoel.

Met of zonder parfum?

Een huidolie is in allerlei soorten verkrijgbaar. Je kunt er eentje zonder parfum kopen, wat natuurlijk ideaal is voor mensen met allergieën en gevoelige huidjes. Wil je liever wel een fijn geurtje? Kies er dan een met een subtiel parfum in. Vaak is het niet al te overdreven, maar ruik je het net genoeg om dat fijne gevoel van je zintuigen te ervaren.

Ook als je een parfum naast de olie gebruikt is het een mooi voordeel dat de geur veel langer blijft hangen. Een goede tip die ik kreeg is de parfum van Parfumswinkel vanwege de fijne prijzen en vele keuze (ook in huidolie).

Hoe gebruik je een huidolie?

Een gezichtsolie is heel simpel in gebruik. Je brengt hem aan op een schone en gereinigde huid en masseert hem even lekker goed in. Dat kan met een tool zoals net al beschreven is, maar ook met je vingers. Eenmaal klaar en ingetrokken kun je jouw make-up en parfum eroverheen aanbrengen, net zoals jij dat gewend bent.

Mits je een goede olie te pakken hebt voel je de hele dag dat heerlijke gehydrateerde gevoel.


Meer beauty tips:


ageology banner Een fijne huidverzorging met gezichtsolie

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥