Een functioneel interieur krijg je met deze tips!

Of je nu groot of klein woont, functioneel inrichten is voor iedereen handig! Je wil de ruimte tenslotte optimaal benutten. Tegenwoordig zijn er veel oplossingen om je woonruimte aangenamer te maken. Heb jij al eens gedacht aan de onderstaande tips?

Een overzichtelijk geheel

In een functioneel interieur hebben alle meubels een duidelijk doel. Je wil liever geen poespas. Rommeltjes berg je op achter deurtjes, zoveel mogelijk uit het zicht. Op deze manier kun je beter ontspannen in huis. Daarnaast is het belangrijk om de ruimtes duidelijk van elkaar te scheiden. Anders gaat het al snel rommelig ogen. Gebruik een buffetkast (met dichte deurtjes 😉 ) tussen de keuken en de eetkamer. Een roomdivider kan tevens de kamer opsplitsen in twee delen en is een stijlvolle oplossing. Hierdoor zal het er een stuk gezelliger en tegelijkertijd overzichtelijker uitzien.

Praktisch!

Multifunctionele meubels zijn ideaal. De items dienen meerdere doelen. Een salontafel of een halbankje waar je spullen in kunt opbergen bijvoorbeeld. Een krukje waar je op kunt zitten en kunt gebruiken als bijzettafel naast de bank. Bij Sohome  vind je spiegels met een lamp erboven of waar je iets aan kunt ophangen. De spiegel dient dan ook als kapstok.

Zoek de ruimte op

Organische vormen zijn niet alleen een trend, ze geven ook een ruimtelijk gevoel. Organische vormen zijn in huis overal toe te passen. Ga voor een organisch gevormde bank in de woonkamer? Of kies je voor meerdere items en pak je tevens de eethoek aan? Helemaal praktisch en functioneel is het als de eettafel  dan ook nog uitschuifbaar is. Zo heb je in het dagelijks leven genoeg ruimte om de tafel heen en als er meer gezelschap aanschuift, heb je genoeg ruimte om met z’n allen aan de tafel te zitten.

Denk je bij functioneel aan suf en saai? Niet nodig, tegenwoordig zijn er genoeg functionele meubels te krijgen die heel stijlvol zijn. Functionele meubels die bij verschillende woonwensen en interieurstijlen passen. Wanneer ga je aan de slag?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like