Close

Een georganiseerde kast krijg je zo!

Het georganiseerd opbergen van je kleding is soms pittig. Zeker wanneer je veel kleding hebt of wanneer je de kledingkast deelt met een ander kan er nog wel eens een rommel ontstaan. Zeker met een kleine kledingkast valt vaak lastig te werken, maar zelfs met een grote inloopkast kunnen zich nog problemen voordoen. De sleutel tot een georganiseerde kast is de indeling ervan. Er zijn manieren om je kast zodanig in te delen dat organisatie een stuk gemakkelijker wordt.

 

Maak goede afspraken

Vaak spreekt de organisatie voor zichzelf wanneer je een kast deelt: je neemt allebei een helft. Vaak werkt dit prima, maar het is niet altijd de meest handige optie. De een heeft vak meer kleding dan de ander, dus diegene heeft waarschijnlijk wat meer ruimte nodig. Bovendien heeft de een andere soorten kleding dan de ander. Heb je veel lange jurken, dan zal je niet veel hebben aan een hele hoop planken. In dat geval heb je het rek nodig. Kijk dus goed naar welk soort kastruimte je nodig hebt voor je kleding. Dat is het begin van een georganiseerde kast

 

Gebruik je ruimte efficiënt voor een georganiseerde kast

Een manier om veel ruimte te besparen is het gebruiken van zo veel mogelijk hangers. Kleding die hangt neemt veel minder ruimte in dan opgevouwen kleding op een plank. Gebruik ook de ruimte in de kast die momenteel leeg is. In veel kasten is er direct onder de planken nog veel ruimte, omdat de stapel kleding niet tot bovenaan reikt. Dan kan je een hangend mandje aan de plank installeren. Hier kunnen bijvoorbeeld sokken of onderbroeken in. Heb je een ongebruikt stuk muur in je kast? Hieraan kan je beugels bevestigen. Hieraan kan meer kleding aan kledinghangers opgehangen worden. Bovenop een kast is daarnaast vaak nog ruimte voor enkele handige opbergmanden.

 Tip! Lees ook: Zo ruim je het huis op en blijft het altijd netjes! 

Begin bij de kast zelf

Let ook op de opmaak van de kast zelf. Ziet de kast er op zichzelf al rommelig uit? Dan is de kans klein dat je hier je kleding effectief gaat kunnen organiseren. Let erop dat elke plank nog in goede staat verkeert en dat de kleur van de kast niet storend is. Een goede manier om je kast een oppepper te geven is door de hele binnenkant wit te verven. Dit creëert rust en ziet er stijlvol uit.

De perfecte kast in jouw interieur

Het begin van een opgeruimde kast is natuurlijk bij de kast zelf. Want dat is wel erg belangrijk. Wij hebben nu een huurhuis. Hier zitten ingebouwde kasten in. Dat lijkt handig, maar dat is het niet. De indeling is veel te krap, en eigenlijk lijkt de kast altijd een rommel. Dit is ook in de meiden kamers.

Een ideale kast zou voor ons een grote ruime kast zijn. Met genoeg hangplek en plek om shirts neer te leggen en zo. Ook zou ik heel graag een paar sokkenlades of iets hebben. En dan nog het liefst een la voor dassen en 1 voor ondergoed. Gewoon dat het allemaal mooi gesorteerd is. Nu ligt dat dus in de TV kast. Dus.

Je hebt heel veel Kasten online bij De Bommel, daar snuffelen wij nog wel eens voor als we straks een kast kunnen kopen die helemaal past bij ons interieur.

 

Heb jij een georganiseerde kast?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang