Close
pasta pesto

Een heerlijk pasta pesto recept, met mijn eigen twist.

Eigenlijk is mijn smaak niet zo moeilijk te doorgronden. Pasta vind ik lekker, en eigenlijk alle sauzen die bij pasta passen lust ik ook heel graag. Zo maak je mij heel gelukkig met een lekkere bolognesesaus, maar ook een carbonara gaat er heel makkelijk in. Het enige dat ik echt nog nooit had geprobeerd was pasta pesto, best raar, aangezien ik niet alleen heel erg van pasta houd, maar ook van pesto. En het klinkt zo lekker, pasta pesto! Ik zocht een aantal recepten uit, haalde uit elk recept datgene dat mij aansprak en ging aan de slag. 
Het fijne aan dit recept is dat je redelijk snel kunt maken. Alleen het laten slinken van de spinazie duurt soms even, maar verder is alles dat je toevoegt al klaar. Je kunt natuurlijk ook zelf pesto maken, wellicht is dat nog gezonder, maar met pesto uit pot is ook niks mis. En het is een stuk makkelijker in gebruik.

Ingrediënten

  • 500 gram pasta €0,35
  • 700 gram verse spinazie €2,-
  • 2 uien (in stukjes) €0,20
  • 100 gram groene pesto €0,50
  • 250 gram spekblokjes/spekreepjes €1,50
  • Geraspte kaas €0,50
  • Peper
  • Zout
  • Knoflook

De totaalprijs voor dit recept ligt op ongeveer €5. Omgerekend zet je dus voor een euro per persoon een lekkere, gezonde maaltijd op tafel. Door aanbiedingen te gebruiken of groenten te halen van de markt kun je de prijs misschien nog wel lager krijgen, voor deze berekening ben ik uitgegaan van supermarkt prijzen, zonder aanbiedingen. Daarnaast kun je misschien nog besparen door de pasta en/of pesto zelf te maken, maar voor het gemak zijn deze kant-en-klare varianten wel zo goed.

Zo ga je te werk

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Bak ondertussen in een grote hapjespan of wok de spekjes
  • Zodra het vet uit de spek begint te lopen voeg je de ui toe
  • Zodra de ui glazig is geworden voeg je handje voor handje de spinazie toe
  • Ga zo door tot alle spinazie toegevoegd en geslonken is
  • Roer de pesto en de macaroni door het spinaziemengsel heen
  • Breng de pasta op smaak met peper, zout, knoflook en de geraspte kaas

Je ziet het, dit recept is echt heel makkelijk om te maken. De verse spinazie en de ui zorgen voor voldoende vitamine. De prijs is netjes, de bereidingstijd is ook niet zo lang en het resultaat is heerlijk. Precies zoals je het wilt hebben!

Heb je zelf wel eens pasta pesto gemaakt? Hoe maak jij het, ik ben heel erg nieuwsgierig naar andere recepten!

 

foto van pasta is van shutterstock omdat mijn bord al leeg was voor ik de foto had gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cookieconsent met Real Cookie Banner