Close

Een klein appartement inrichten doe je zo!

Bij een klein appartement inrichten, kom je soms op wat praktische problemen, zeker wanneer je dit ook budget vriendelijk wil doen. In dit blog lees je een aantal handige tips om een klein appartement leuk in te richten.

Kies een lichte PVC vloer voor een klein appartement

Bij een klein appartement inrichten kom je al snel ruimte te kort. Het lijkt met donkere kleuren ook snel nog kleiner. Kies daarom als eerste voor een lichte vloer.  Een lichte kleur laat de kamer groter lijken, wat natuurlijk ideaal is in een klein appartement. Daarnaast is het aan te raden om voor PVC vloeren  te kiezen.

PVC vloeren hebben veel voordelen die goed passen bij een appartement:

PVC is geluiddempend.
PVC is warmte doorlatend en daardoor geschikt voor vloerverwarming.
Je hebt geen plakplinten nodig, wat weer extra kosten en werk scheelt.
Het is makkelijk te vervangen, wanneer je toch wat anders wil.

Wil je naast een praktische vloer, ook een trendy vloer? Kijk dan eens naar een PVC vloer met visgraat . Visgraat vloeren zijn de trend van dit moment en zie je veel voorbij komen bij de interieurbloggers en woonmagazines.

Tip: in een klein appartement kun je een visgraat PVC vloer het beste diagonaal neerleggen, of met de punt pijl de kamer in, vanaf de plek waar je het appartement inloopt. Zo lijkt het appartement ruimer.

 

Maak gebruik van de ruimte die je hebt

In een klein appartement is er ook minder opbergruimte, wat soms erg lastig kan zijn. Gebruik daarom de ruimte die je hebt! Zo kun je opberglades onder je bed plaatsen, hier kun je bijvoorbeeld beddengoed in opbergen. Kijk of er onhandige hoekjes zijn, waar je bijvoorbeeld een kastje op maat kunt plaatsen voor meer opbergruimte. Werk in je keuken met plankjes, waar je servies of kruiden neer kunt zetten. Op Pinterest is veel inspiratie te vinden wat betreft opbergen.

Kies voor rust in het interieur

Hoe leuk het ook is om een hotel chique of juist hele kleurrijke inrichting te hebben, het is wat lastiger in een klein appartement. Door veel lichte kleuren en materialen te gebruiken, lijkt de woning groter en voelt het ruimtelijker aan. Ga dus voor een lichte kleur op de muur, natuurlijke kleuren meubels en kies niet te drukke decoratie. Wil je graag kleur? Kies dan een of twee kleuraccenten die je gebruikt, om toch deels de rust te bewaren in je woning.

Met veel kleur een klein appartement inrichten

Natuurlijk als je gek bent op veel kleur, zorg dan dat de vloer licht is van kleur. Hierdoor is het optisch wat opgeruimder. Sowieso heb ik thuis een donkere vloer en dan lijkt het altijd een rommeltje. Niet aan te raden! Een goed voorbeeld van hoe je met veel kleur kunt werken waardoor het huis warm en gezellig lijkt is dit jaren 30 huis op BinnensteBuiten. Je stapt spontaan van je hele wit is beter ideaal af! Sterker nog, nu wil ik zelf van die leuke tegeltjes op de trap! Zo een mooie tegelvloer kun je overigens ook prima met PVC doen; goedkoper en een stuk sneller te laten leggen ook. Ik heb ook nog wat tips over kleur in het interieur waar je misschien wat aan hebt.

Wat vind jij van een visgraat PVC vloer?


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang