Close

Een klein huis groots inrichten

Op het moment woon ik in een groot huis. Als kind droomde ik al van een groot huis, met tuin. Maar hoe ouder ik werd, hoe minder ik eigenlijk wil. En nu droom ik dus van een flat. Een ruim appartement.

Je wilt serieus kleiner wonen?

Mijn idee is dat een groot huis niet voor mij is weggelegd. Al die trappen en zoveel schoon te maken. De kinderen 100x naar boven en beneden en dan dat gestamp op die trappen.

Ik had met Keira altijd een mooi ruim appartement aan zee en in Amsterdam Oost woonden wij ook in een heerlijk gelijkvloers huis. Met enorme ramen en een mega grote woonkamer.

Sinds we een groter gezin zijn was het logisch om naar een eengezinswoning te gaan. En daar wonen wij dus nu.

Als ik weer een appartement zou hebben dan..

Hopelijk krijg ik mijn man ooit zo ver!

Dan zou ik dolgraag een appartement hebben met grote ramen. Een met een enorm balkon waar je ook in de winter kunt zitten.

De meiden ieder hun eigen kamer waar niemand het risico loopt van de trap te kukelen. Wij zijn best een onhandig gezin, en zelfs de hond struikelt van de trap.

Het lijkt mij heerlijk om een woonkamer te hebben met de keuken erbij. Lekker koken en eten en gezellig bij elkaar. In de woonkamer wil ik ook een echt lekkere inzink bank. Een tafel met van die super comfortabele eetkamerstoelen
waar je eventueel ook met een dekentje op kunt zitten TV kijken of rustig haken. De meiden willen nog wel eens vingerhaken, dan zitten ze samen met een bol wol op schoot. Heerlijk even rustig.

Eetkamerstoelen zijn al lang niet meer alleen van die rechttoe rechtaan rechte stoelen. Je hebt van die zachte stoelen met fijne ruime armleuningen. Vaak hebben mensen een extra grote stoel nog in de woonkamer, dit soort eetkamer stoelen lijken daar ook gewoon op.

Dan nog zo’n vensterbank zitje over de verwarming . Dat geeft ook een heel leuk knus hoekje in elke kamer of keuken. Die kun je makkelijk zelf maken.

Door weinig spullen neer te zetten maar wel veel planten bijvoorbeeld en lichte gordijnen lijkt een ruimte al snel veel groter. Bovendien ben je bij kleinere ruimtes bijna verplicht minder zooi te hebben. Zo komen je statement meubels als een gave kast of juist die eetkamerstoelen in de woonkamer veel beter uit.

Pronto Wonen

De slaapkamers

Kleine Miya wil graag een stapelbed. Lijkt mij ook ideaal voor haar. Zo kan er altijd een vriendinnetje logeren. Met bakken onder bed kun je een hele hoop speelgoed kwijt en is het niet zo snel een rommel.

Voor de puber denk ik dan aan een slaapbank. Ook zij kan dan vriendinnen te logeren hebben en toch ruimte overhouden. Tegelijkertijd heeft ze dan een lekkere bank om te chillen of om huiswerk te maken. Op het moment heeft ze gewoon een bureau, maar zit toch altijd op bed.

In onze slaapkamer zou ik het liefst alleen een bed, kast en de TV neerzetten. In rustige pastel tinten geverfd en van die dikke okergele fluwelen gordijnen. Zo is het licht, maar toch niet zo saai.

Zo richt je een klein huis toch groots in!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang