Close
Een kookeiland kiezen: 13 dingen die je moet weten

Een kookeiland kiezen: 13 dingen die je moet weten

De keuken is het hart van het huis, een plek waar familie en vrienden samenkomen om te koken, dineren en gezellig samen te zijn. En het middelpunt van de ruimte? Dat is een keuken met kookeiland. Breng al je behoeften samen in één centrale werkruimte.

1. Geschikt voor de verkeersstroom: 

Idealiter zou een kookeiland 36 tot 120 cm ruimte rondom moeten hebben om voetgangers op te vangen.

2. Speel in op de trend: 

76 procent van de huizenkopers vindt een centraal eiland essentieel voor de keuken. Yep, ik wil hem ook in ons volgende huis! Het liefst een zwarte keuken met kookeiland. Love it

3. Grootte van zitplaatsen: 

Om een ​​kookeiland als een informele eetruimte te gebruiken, moet je rekening houden met een breedte van ten minste 60 cm per persoon. Zorg voor voldoende beenruimte voor een vrije ruimte van 22 tot 33 centimeter tussen de knieën en de onderkant van het aanrecht.

4. Niet alle kookeilanden zijn gelijk gemaakt.

Wanneer je je behoeften in gedachten houdt, zal een kookeiland het meest voordelig voor je zijn. Vind je het leuk om te bakken? Heb je extra opslagruimte nodig? Afhankelijk van hoe je de keuken gebruikt, worden verschillende aanrecht materialen, ontwerpen en functies aanbevolen.

Als de kinderen het leuk vinden om hun huiswerk in de keuken te maken, is een kookeiland met twee niveaus en meerdere niveaus een geweldige optie. Je kunt ze helpen met opdrachten en tegelijkertijd koken.

Als je een kleine keuken hebt en extra ruimte nodig hebt om maaltijden te bereiden, moet je kookeiland een schoon en opgeruimd werkoppervlak bieden.

5. Kies voor openheid: 

Open schappen tonen het erfgoed servies; Bovendien vereisen ze minder materialen en minder arbeid, wat je minder kost.

6. Concentreer de aandacht: 

Het centrale eiland wordt het middelpunt van de keuken, dus het is de beste plaats om aanrecht materiaal met een hoge impact te gebruiken. Als je deze route volgt, denk dan aan marmer, graniet of gerecycled glas. Overweeg ook functies die een visuele aantrekkingskracht en extra voordelen zullen toevoegen.

  • Gedetailleerde poten geven karakter en bieden tegelijkertijd extra ondersteuning.
  • Voeg een plank toe onder je eiland voor extra opslagruimte en een ruimte om decoratieve manden, snijplanken en andere alledaagse voorwerpen te laten zien.
  • Verhoog de “wauw” -factor van de keuken door een contrasterende kast kleur voor het kookeiland te gebruiken. Een zwarte keuken is momenteel helemaal booming!

7. Neem materiële beslissingen: 

Baseer ze op jouw behoeften. Een Slager blok is het beste voor het hakken van voedsel, terwijl roestvrij staal waardevol is voor het koelen van hete pannen.

8. Vorm verschuiving: 

Als de traditionele rechthoek niet prettig in jouw keuken past, overweeg dan een ovaal of een L- of T-vormig kookeiland. Deze zijn ook het meest geschikt voor lazy Susan-hulpstukken.

Een kookeiland kiezen: 13 dingen die je moet weten

9. Voeg extra’s toe aan het kookeiland: 

Ingebouwde mechanica en functies helpen om het kookeiland aan te passen aan de behoeften van je gezin. Extra stopcontacten helpen bijvoorbeeld om de keuken workflow efficiënter te maken.

10. De beste stoelen in de keuken: 

De zitplaatsen moeten in verhouding staan ​​tot de hoogte van het kookeiland. Een stoel is het meest geschikt voor een aanrecht van 70 tot 76 centimeter hoog; een lage kruk is het meest geschikt voor een 90 centimeter hoog aanrecht; en een barkruk is het meest geschikt voor een aanrecht van 105 tot 120 centimeter hoog.

11. Kies de juiste plek: 

Het midden van de kamer is niet altijd de ideale plek voor een keuken met kookeiland, afhankelijk van je gebruik ervan. Een kookeiland dat is ontworpen voor het bereiden van voedsel, moet in de buurt van stopcontacten en apparaten worden geplaatst, terwijl een eiland dat is ontworpen voor opruimen, in de buurt van de vaatwasser en afval moet worden geplaatst.

12. Onthoud de driehoek: 

De werkdriehoek is een denkbeeldige lijn die het midden van de kookplaat met het midden van de gootsteen en het midden van de koelkast in een driehoekige vorm verbindt. Deze driehoek mag niet meer dan 30 cm door het kookeiland snijden.

13. Verdwijnende handeling: 

Hier is een ontwerp truc – verleng het openbare gezicht van het eiland 10 tot 15 centimeter boven het omringende aanrecht en pas het materiaal aan de binnenmuren aan. Hierdoor valt het kookeiland vrijwel uit het zicht voor iemand die buiten de keuken naar binnen kijkt, waardoor de ruimte groter en opener lijkt.

Een kookeiland kiezen: 13 dingen die je moet weten

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang