Close

Een lekker frisse geur in huis en voor de was!

Bijna niets is zo lekker als een frisse geur in huis of de schone was. Ik ben dan ook dol op de wasparfum en kaarsjes of lekkere wierook!

Er zijn allerlei oorzaken waarom een huis onfris ruikt. Er kan een hardnekkige brandlucht hangen, van een aangebrand gerecht, of het vuile water van de vaas met verwelkte bloemen, die al dagenlang opgeruimd moest worden.
Iemand heeft sigaretten in huis gerookt, ga zo maar door.

Iedereen  houdt van een frisse geur in huis, niemand wil vieze geurtjes ruiken, niet in huis niet in je woonomgeving. Maar wat doe je om ervoor te zorgen dat je altijd een frisse geur in huis hebt?

Tips voor een frisse geur in huis

Zodra het weer het toelaat kun je je ramen open doen zodat je een doorstroming van frisse lucht krijgt. Als je de ramen van welke ruimte dan ook niet kunt openen en er daar een muffe geur hangt, dan is de vochtvreter een goed alternatief. Er zijn verschillende modellen vochtvreters, die allen ten doel hebben, om muffe geurtjes, door een te hoog vochtigheidsgraad, te verwijderen. Ze zijn ook handig om stinkende schoenen fris te maken.

Kaarsen voor geur en sfeer

Geurkaarsen zijn erg gewild, omdat ze behalve een romantische sfeer creëren, ook nog een lekkere geur verspreiden. Deze kaarsen kunnen je humeur positief beïnvloeden en zorgen voor klassieke verlichting. Er zijn prachtig ontworpen geurkaarsen die ook een lust zijn voor het oog. Het is zeer aan te raden een paar mooie geurkaarsen in huis te hebben die je op speciale momenten kunt aansteken.

Textiel spray

Deze spray verwijderd onfrisse geurtjes van kledingstukken, ook ongewassen kleding worden geneutraliseerd, met een frisse geur als je geen tijd hebt gehad je kledingstuk te wassen.

Ik ben fan van Robijn, maar pas op want die maakt de vloer spiegelglad!! Washologi by Viktoria is iets duurder maar geen gladde vloeren en ruikt divine!!

Wierook

Wierook is zo fijn! Ideaal om snel vieze geuren te bedekken maar ook voor je meditatie momentje. Of als het huis lekker schoon is dan nog een wierrookje voor de vrede. Heerlijk! Je vind veel verschillende geuren voor verschillende doelen, leuk om eens af te wisselen!

Wasparfum en/of wasparels

Tenslotte wasparfum, een Italiaanse uitvinding en zeer geconcentreerde vloeistof, die je in de was druppelt en als eindresultaat, een heerlijk geurende was krijgt.

Vaak ruikt het toch nog een beetje muf met alleen wasmiddel en wasverzachter. Ik gebruik zelf de wasparels van Lenor of de dupe bij de Action voor de helft van de prijs..

Tip! Doe 1x per maand een vaatwastablet in de lege wasmachine en dan warm wassen. Je wasmachine ruikt echt weer als nieuw en ook de was komt daarna frisser uit de wasmachine.

Ben jij ook zo dol op een frisse  geur in huis?

lees ook:

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang