Close

Tijd voor een lekker kopje thee | Met gratis de Ultieme theegids!

Thee is niet alleen voor dat lekkere moment op de bank met een goed boek. Het is prima voor een detox, voor glanzend haar en een mooie huid bijvoorbeeld. Met gratis e-book met alles over thee!

Jij ook een kopje thee?

Een lekker kopje thee wordt al snel gezien voor een kneuterig moment. Heerlijk met de kinderen aan tafel, koekje erbij en even over de dag vertellen. Als je ziek of verdrietig bent is een kopje thee troostend. In de zomer is niets lekkerder dan een ijskoud glas ijsthee. Ok, misschien een een Long Island Ice Tea voor de warme zomeravonden.

Dat thee voor zoveel meer te gebruiken is lees je hieronder:

Detox

Wat is een detox? Om het makkelijk uit te leggen, het is een ontgifting. Met een detox haal je de rotzooi uit je lijf, en je vult het (als het goed is) weer aan met goede dingen. Er zit zoveel rotzooi in je eten, ook al eet je biologisch en schoon. Soms, en vooral als je toch wel veel vet of niet biologisch eet, is het dan nodig om even een grote schoonmaak te houden. Net als dat je het huis elke dag opruimt, af en toe is het nodig om even flink te schrobben. Dat doe je met een detox. Je voelt je daarna een stuk lichter (soms word je dat ook), en hebt veel meer energie. Ook je huid zal je ontzettend dankbaar zijn.

Veel mensen zullen je vertellen dat als je maar goed eet, dat het niet nodig is. Maar ik kan je vertellen dat de meeste van ons toch geen tijd/geld/zin hebben om heel schoon te eten. Makkelijk eten is simpelweg makkelijker. Helaas niet altijd even goed voor je. Met een detox kun je het toch allemaal een beetje bijhouden.

Detox met thee

Je kunt een extreme juice detox doen, om bijvoorbeeld een week lang niets te eten en alleen maar sapjes te drinken. Doe je dit, doe dan ook veel groente in de sapjes, zodat je niets tekort komt. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de thee van Chaga Betula Nederland, dat is een paddestoel die groeit aan de berkenboom. Hij zuigt de boom leeg, en heeft zo alle vitamines en mineralen. Je kunt nagaan dat dit een mega sterk goedje is. Helaas is er ook veel nep, of sterk bewerkte Chaga op de markt, let daar wel op. In dit geval is goedkoop, duurkoop.
Vaak wordt ook groene thee gebruikt. Groene thee heeft zo een goede werking op huid en haar, dat sowieso een paar kopjes per dag al echt wonderen kunnen doen. Een dagje groentesap afgewisseld met groene thee of bijvoorbeeld tijdens het sportvasten (hier meer over aankomende week) waar je tijdens de vasten dagen eigenlijk alleen thee, water en sap mag.

Tip! Lees ook over mooie krullen hier!

Thee in het haar?

Van een goede vriendin kreeg ik onlangs deze tip. Trek een flinke bak thee en laat het zakje (of de losse thee) er gewoon in zitten tot het is afgekoeld. Was je haar met je eigen shampoo en conditioner en spoel het na met de thee. Het is vooral goed voor een vette hoofdhuid, of juist een jeukende. Het stimuleert de haargroei en het is super voor de glans! Als je krullen hebt gaan die er ook echt mooi van staan.

Of op de huid?

Een paar watjes gedrenkt in koude thee werken als een wondermiddel op dikke wallen. Je kunt er ook de huid mee reinigen tegen een onzuivere huid en fijne lijntjes. Het frist de huid echt op na een lange nacht van 100x wakker met de kleine of een flinke stapavond. Heb je meer nodig dan kun je een doek in warme thee drenken (niet te heet zodat je niet verbrand) en even op je gezicht leggen terwijl je 5 minuten je ogen dicht doet. Houd wel de neus en mond vrij om adem te halen. Je zult zien dat het er echt lekker fris uit ziet.

Het gratis e-book met alles over thee

Natuurlijk is het kopje thee behalve goed voor je, ook nog eens heel lekker. Ik ken niemand die het niet troostend vind. Ik vind het zelf erg leuk om meer te weten over thee. Wanneer zou je welke thee het beste kunnen drinken, wat voor snacks passen het beste bij welke thee. Waar komt het vandaan, hoe wordt het gemaakt?

Theesommelière Sandra Burghardt, de thee-experts van “5 CUPS and some sugar”, en Martin Kienreich als een echte theefan schreven deze ultieme gids met alles wat je wilt weten en nog niet wist over thee.

Download hier gratis De ultieme theegids!

Pin voor later!

thee foto’s van Shutterstock

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Tijd voor een lekker kopje thee | Met gratis de Ultieme theegids!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang