Close

Een make over van de keuken doe je zo!

Omdat ik zo vaak in de keuken ben zou ik het liefst om de paar jaar een nieuwe keuken willen. Maar omdat ik (nog) geen miljonair ben is dat geen optie en heb ik dus iets anders bedacht. Hoe ik het aanpak? Ik geef mijn keuken gewoon om de paar jaar een mini make-over! Hartstikke leuk om te doen en het kan super voordelig!

Het is geen geheim dat ik dol ben op lekker eten. Raar gezegd, want niemand is gek op eten dat niet lekker is. Maar goed…Omdat mijn grootste hobby’s koken en eten zijn, vind je mij vaker in de keuken dan in de woonkamer. Urenlang kan ik bezig zijn met nieuwe recepten uitproberen en met regelmaat draai ik een hele Indische rijsttafel in elkaar.
Omdat we het met ons gezin echt niet allemaal op krijgen, komen onze vrienden regelmatig een vorkje meeprikken. Gelukkig ben ik gezegend met een heerlijke woonkeuken dus dat is geen probleem.

Als de basis goed is, kun je makkelijk een make over doen

Belangrijk is dat de basis goed is. Zo heb ik een jaar geleden een enorme kloostertafel aangeschaft. De robuuste uitstraling van dat degelijke en dikke hout…prachtig! Je krijgt er een beetje “een boerenkeuken uitstraling” door en dát vind ik dus zó gezellig. Bovendien is een kloostertafel onverwoestbaar; wat heel prettig is met opgroeiende kinderen. De kloostertafel staat midden in de ruimte en is dus mijn basis.
De keukenkastjes zijn gewoon glad en wit. Tenminste…soms dan haha.
Hoe ik mijn woonkeuken een low budget make-over geef? Ik zal je een paar trucjes verklappen.

De wanden

Je kunt tegenwoordig prachtige (muur) verf kopen in de kleur die jij wil. Een kleurtje op de wanden en je hebt al een heel andere uitstraling! Wat ook heel stoer is, is betonpasta. Eenvoudig op de muur aan te brengen en staat ook in een industriële keuken super! Gewoon te koop bij de doe het zelf winkel.

De keukenkastjes

Je zou ze een likje verf kunnen geven maar dat vind ik zelf zo definitief. Mijn oplossing is: beplak de kastjes met behang! Er is zóveel keus. Begint het je te vervelen dan haal je het er ook zo weer af! Plakplastic zou eventueel ook kunnen. (Vind ik zelf te veel werk ;- )).

De vloer

Mijn eikenhouten vloer is mooi doorleeft en past uitstekend bij de kloostertafel. In de wintermaanden leg ik er een mooi wollen vloerkleed onder. Met een beetje lef kun je je houten vloer van een verflaag voorzien. Alleen mis ik dat beetje lef….

Decoratie

De simpelste truc om je keuken een andere look te geven!
Was alle decoratie in mijn keuken onlangs nog wit; nu heb ik het gerecyclede glas ontdekt. De groene kleur van het glas matcht prachtig bij het eikenhout en bovendien vind ik het heel belangrijk dat spullen een tweede leven krijgen.

De foto van de keuken is van Didecs

 

About Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang