Close
een mooie huid met laser

Een prachtige huid door laseren

De lente is er weer en dat is ook de tijd van open schoentjes en mini-jurkjes. Het is ook het moment waar velen van ons nog snel wat beauty ingrepen als laseren laten doen om zo op je paasbest weer lekker kunt flirten op de terrasjes.

De beauty ingrepen voor de zomer

Een pigmentvlek hier, een kalknagel daar. De huid kan een extra peeling gebruiken, en het haar een knipbeurt. We gaan het nu over 2 schoonheidsfoutjes hebben waar je niet veel aan kunt doen om het te krijgen, maar net storend genoeg is om er wel vanaf te willen. De kalknagels en pigmentvlekken.

Kalknagels; wat zijn het en hoe kom je er weer vanaf

Kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, zijn een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Het is een schimmelinfectie die de nagelplaat aantast en kan leiden tot verdikking, verkleuring en broosheid van de nagel.

Hoe kom je aan kalknagels?

Kalknagels ontstaan door een schimmelinfectie die zich onder de nagelplaat nestelt. Deze schimmel gedijt goed in vochtige en warme omgevingen, zoals zwembaden, douches en kleedkamers. Ook kan het ontstaan door het dragen van te nauwe schoenen of sokken die niet goed ademen.

Natuurlijke middelen om van kalknagels af te komen

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die kunnen helpen om kalknagels te behandelen. Zo kan het regelmatig weken van de voeten in een badje met appelazijn of tea tree olie de schimmel doden en de nagelplaat verzachten. Ook knoflook en oregano olie hebben antischimmel eigenschappen en kunnen helpen bij het bestrijden van kalknagels.

Kalknagels verwijderen met laser

Als natuurlijke middelen niet helpen, kan er gekozen worden voor een behandeling met laser. Hierbij wordt de schimmel onder de nagelplaat vernietigd met behulp van een laserstraal. De kalknagel laseren is zeer effectief en pijnloos.

Het voorkomen van kalknagels

Het is belangrijk om goede hygiëne te hanteren om kalknagels te voorkomen. Draag ademende schoenen en sokken, droog je voeten goed af na het douchen of zwemmen en gebruik geen nagellak op aangetaste nagels. Ook is het verstandig om regelmatig je nagels te knippen en te vijlen en geen nagelgereedschap te delen met anderen.

Kortom, kalknagels zijn een vervelend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen.

met laser kalknagels verwijderen

Pigmentvlekken; hoe kom je eraan en hoe kom je er weer vanaf?

Pigmentvlekken zijn donkere plekken op de huid die ontstaan door een overproductie van melanine. Melanine is het pigment dat de huid kleur geeft en beschermt tegen de zon. Pigmentvlekken worden vaak veroorzaakt door blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen, veroudering en genetische aanleg. Je kunt pigmentvlekken verwijderen en voorkomen.

Pigmentvlekken voorkomen

Om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon. Dit kan door het dragen van beschermende kleding, het gebruik van een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en het vermijden van de zon op de heetste momenten van de dag. Vooral tijdens hormonale veranderingen, zwangerschap en bij pilgebruik kun je beter extra voorzichtig zijn in de zon.

Natuurlijke middelen tegen pigmentvlekken

Natuurlijke middelen tegen pigmentvlekken zijn onder andere citroensap, aloë vera, kurkuma en vitamine C. Citroensap bevat natuurlijke zuren die de huid exfoliëren en de productie van melanine verminderen. Aloë vera heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan de huid kalmeren en verlichten. Kurkuma bevat curcumine, een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen. Vitamine C is een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door de zon en de productie van melanine vermindert.

Zoek goed op hoe je deze middelen gebruikt. Behalve aloë vera die altijd goed is, kunnen de andere middelen bijwerken hebben waar je ook niet op zit te wachten als een geïrriteerde huid, of een gele huid.

Laseren bij pigmentvlekken

Als natuurlijke middelen niet helpen, kan behandeling met laser een effectieve oplossing zijn. Laserbehandeling voor pigmentvlekken werkt door het richten van een intense lichtstraal op de huid. Deze lichtstraal wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid, waardoor het pigment wordt vernietigd. De behandeling is veilig en effectief en kan worden gebruikt om pigmentvlekken op het gezicht, de handen, de armen en andere delen van het lichaam te behandelen.

Diagnose van pigmentvlekken

Als je last hebt van pigmentvlekken, is het belangrijk om een dermatoloog te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Met de juiste behandeling en preventieve maatregelen kun je pigmentvlekken verminderen en voorkomen, waardoor de huid er gezond en stralend uit blijft zien.

pigmentvlekken verwijderen met laser

Samenvatting

Het is heerlijk om weer lekker van het mooie weer te genieten. Je hoeft je niet te schamen of te verbergen door kalknagels of pigmentvlekken. Laat een consult doen en kijk of je het bijvoorbeeld kunt laten laseren.

Veel succes en een fijne zomer!

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang