Close
Een mooie overkapping

Een mooie overkapping maakt het huis helemaal af

Ik wil al jaren een mooie overkapping aan huis. Het punt is dat we al een tijdje twijfelen om te verhuizen omdat ik niet zo heel goed trappen meer kan lopen en het huis net te groot is om goed bij te kunnen houden met schoonmaken.

Aan de andere kant is het wel echt ons thuis en voelt iedereen zich fijn hier. Het is vlak bij vriendinnen, werk, school, winkels. Ideaal gelegen. Ook zou dit huis prima een aangepaste woning kunnen worden mocht dat in de toekomst nodig zijn. Maar laten we even terug gaan naar de overkapping.

Hoe romantisch is een mooie overkapping?

Ik ben al maanden helemaal in de slow living vibe. Een beetje cottage core hier, en wat romanticizing life daar. Als je een beetje op social media zit, dan heb je vast die termen voorbij zien komen. Ik heb namelijk niets met modern en strak. Ik vind het echt prachtig in een ander huis, maar zelf wordt ik daar doodongelukkig van. 

Ik houd wel van opgeruimd, dat is in mijn huis erg lastig, dus het plan is om dit jaar andere (gesloten) kasten neer te zetten, en de oude kasten en tafeltjes die overal staan weg te doen. 

Daarnaast willen we echt de tuinkamer aanpakken. We hebben een prachtige vloer overgenomen, maar die ligt al maanden op dezelfde plek als waar we het hadden neergelegd toen we het kregen. Het is nogal een chaotisch huishouden.

Maar goed, het plan is dus om in de tuinkamer een nieuwe vloer te leggen. Mijn kantoortje wordt er opnieuw geplaatst, en we houden er een lekker bankje om te relaxen. Ook heb ik een mooi kamerscherm, dat er nog wat privacy is als er iemand in de tuinkamer zit maar je wilt toch naar de tuin. Er komen nog lekker dikke gordijnen te hangen zodat als er iemand in de tuin zit en je wilt privacy of moet doorwerken en mag niet afgeleid worden, dan zit je lekker rustig. 

Een mooie overkapping maakt het huis helemaal af

De tuinkamer

Aan de tuinkamer zitten dus echt enorme ramen maar we kijken uit op een tuin die echt een tuin designer nodig heeft. Het is een ramp. Overal onkruid en een half afgebroken tuinhuisje. De stenen liggen schots en scheef, en er staat een enorm wasrek in het midden. Het rolscherm is echt lelijk. Vreselijk. Niemand zit dan ook graag in de tuin. 

Wat dan wel ideaal zou zijn, is dus een mooie overkapping. Het liefst 1 van goede kwaliteit zoals een ForaVida overkapping. Ik zie dan van die hele mooie overkappingen met glazen schuifwanden, zodat je echt een stukje extra huis hebt. En het belangrijkste is dat je een super mooi buitengedeelte hebt. Ik zou dan als het even kan nog graag zo een tuinkleed neerleggen en heel belangrijk een echt comfortabele tuinset. Zo een met hele dikke kussens waar je in wegzakt. Voor de koudere dagen dan een kleine kachel erbij en wat lekker warme dekens. Zie je het ook al voor je? Dat is toch prachtig en super relaxed? 

Als ik er dan zo aan denk, dan wil ik hier alweer helemaal niet meer weg! En als ik het dan zo bespreek met de man in huis, dan ziet hij dat ook wel zitten. Het zou dan ook echt een fijne plek zijn om samen rustig te zitten, of voor mij om rustig te werken en te lezen. Kom ik een x uit die saaie huiskamer en voelt het toch nog een beetje buiten. Maar ook voor de puber een plek voor haar eeuwigdurende telefoongesprekken die wij dan niet hoeven mee te luisteren. Of lekker yoga met de kleine. Ja zo zie je meer, genoeg argumenten om hier echt eens mee aan de slag te gaan! 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang