Close
Een nieuwe carrière in het buitenland

Een nieuwe carrière in het buitenland

We denken er allemaal weleens over na: een nieuwe start. Weg uit dit koude kikkerlandje en ergens anders helemaal opnieuw beginnen, alleen of samen met vrienden of familie. Voor velen blijft het bij een mooie droom, maar een klein aantal zet concrete stappen om te werken en te wonen in het buitenland. Hoe kun je dan het beste beginnen? Hoe bouw je een nieuwe carrière op ver weg van huis?

Zorg voor anderen

Veel expats verdienen hun geld met de zorg voor anderen. Daarbij kun je denken aan werkzaamheden als au pair, of in de horeca. Als au pair ben je dagelijks bezig met de zorg voor (jonge) kinderen. Je ontdekt de wereld, leert de cultuur kennen en bouwt nieuwe vriendschappen op. Bijkomende bonus? Een schat aan levenservaring. Hetzelfde geldt voor de horeca, bijvoorbeeld achter de bar. Je werkt dan veel met jongeren en komt op die manier in aanraking met het bruisende nachtleven. Voordeel is dat je zonder al te veel ervaring aan de slag kunt. Elke kroeg kan wel een extra barman of barvrouw gebruiken.

Klantenservice of croupier

Werk je liever met technologie? Dan kun je gaan werken bij de klantenservice van een groot bedrijf. Steeds meer van dit werk verhuist naar het buitenland, omdat het personeel daar goedkoper is. Woon jij toevallig in dat land, dan val je met je neus in de boter! Het is een groot voordeel wanneer je de taal goed spreekt. Met een talenknobbel kom je bij vrijwel elke klantenservice aan de bak. Dan is er ook nog een mogelijkheid waar weinig mensen aan denken: gaming. De populariteit van online gokken stijgt, waardoor je tegenwoordig ook relatief eenvoudig als live croupier in een online casino aan de slag kunt. Weinig mensen weten van het bestaan van dit werk, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt snel aan de slag en krijgt goed betaald.

De draad weer oppakken

Heb je eenmaal een goede baan? Dan begin je langzaam aan een leven op te bouwen. Spreek af met collega’s en maak nieuwe vrienden. Tijdens de eerste paar maanden is het vooral een kwestie van ontdekken en is alles leuk en spannend. Stap uit je comfortzone en bezoek plaatsen of evenementen waar je vroeger van droomde. Maar het is niet altijd makkelijk en dat moet je niet overschatten. Vergeet daarom niet af en toe te ontspannen. Bouwen aan een nieuw leven kost veel energie. Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat je volgende stap gaat zijn.   

Lees ook: 10 Manieren om tijdens het reizen geld te verdienen of 8 manieren waarop je met geld geluk kunt kopen

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Een nieuwe carrière in het buitenland

  1. Zelf zou ik zo graag in Spanje willen wonen, hoop dat dit ooit werkelijkheid mag worden🌸

  2. Het is minder heftig dan je denkt. Ik heb het alleen gedaan, en ook met mijn oudste dochter. Als mijn moeder niet ziek had geworden hadden wij nog steeds niet in NL gewoond!

  3. Ik droom ook echt van een tijd in het buitenland, maar ik kan me voorstellen dat het niet onderschat moet worden want het lijkt me zwaar werk, een heel nieuw leven opbouwen. Zeker als je alleen gaat …

  4. Als au pair had mij best leuk geleken vroeger. Maar helaas nooit gedaan. Was toen ook minder bekend, en of ik het ook echt gedurfd zou hebben is dan weer wat anders

  5. Mijn dochter is als au pair in Engeland en ik vind het ideaal! Het is een laagdrempelige manier om een tijd in het buitenland te verblijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang