Een tienerkamer is toch weer net anders dan een kinderkamer. Ons meisje wil nog steeds veel roze, maar geen prinsessen kamer meer. Ik zocht wat inspiratie op voor een kamer met veel roze, maar wel geschikt voor een tiener.

De tienerkamer

In een tienerkamer is het vooral van belang dat het niet al te druk is. Ze moeten huiswerk maken, en dan is te veel afleiding niet handig. Natuurlijk zullen de nodige posters de kamer versieren. Maar dit keer van vloggers en popsterren ipv Barbie en prinsessen.

Nu heeft ze roze muren, maar na flink wat Googlen kwam ik ook op bijvoorbeeld grijs of witte muren. dat klinkt erg saai, maar met posters, leuk beddengoed, goede verlichting en accessoires kom je al een heel end.

inspiratie - Een roze tienerkamer

Uiteraard moet er natuurlijk een bureau komen. Je kunt kiezen voor een groot bureau, maar een kleine tafel is ook al heel leuk. Een lampje op het bureau is natuurlijk leuk, maar een staande lamp geeft net wat meer ruimte voor boeken of knutselwerkjes. Een bankje in de kamer is heerlijk om te lezen, of gezellig met vriendinnen om samen te kletsen.

rozekamer - Een roze tienerkamer

Een roze kleed geeft meteen heel veel kleur aan een kamer. Zo kun je de rest wat rustiger houden. Zo zie je dat grijs en wit echt heel mooi past bij roze weer. Het is ook een leuk idee om dan samen met je kind online te browsen en dan hanglampen online kopen voor in de kamer. Zo hoef je niet zelf op pad en met de verkeerde thuis te komen.ledlamp - Een roze tienerkamer

Met al de spullen die ze hebben is opslagruimte wel heel erg nodig. Ik vind dit wel een mooi voorbeeld van hoe het rustig en netjes is, en toch alles opgeruimd. Je hoeft dan geen bakken neer te zetten overal. Ook hou ik wel van ledverlichting, dat geeft een wat chique uitstraling.

Zo een bedbank is slim in kleinere kamers. Dan hebben ze een plek om lekker rond te hangen met vriendinnen, en kun je het dan toch uitklappen tot bed weer. lamp - Een roze tienerkamer

Echt tapijt ben ik snel afgeleerd, want er gaat nog wel eens drinken omver, en dan is even dweilen wel zo makkelijk. Ook voor hun zelf om er snel een doekje over heen te halen.

De kleding kast staat nu op de gang, maar zij zou wel graag zo een rek hebben om haar mooiste jurken bijvoorbeeld op te hangen.

Wat vind jij van de kamers die wij hebben uitgezocht?

Alle tienerkamer foto’s zijn van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love