Ga naar de inhoud

Een strakke puberkamer in 5 stappen

de strakke puberkamer met desenio posters

Hier is de kamer van de puber echt een drama. Ik heb zelfs nog even gedacht aan een schoonmaakteam om er wat van te kunnen maken. Omdat het voor haar niet rustig is, en ik er de zenuwen van krijg zijn wij met wat oplossingen gekomen voor een strakke puberkamer.

Een strakke puberkamer? Hallucineer je nou?

Nee, dat valt echt mee. Geloof mij, ik heb geprobeerd de deur achter mij dicht te trekken. En dan te doen alsof het niet bestaat. Maar volgens mij kan zo een kamer nooit gezond zijn. Het werkt ook niet goed voor de rust en concentratie. Dus het moest gewoon netter. Ik wilde een strakke puberkamer die makkelijk op te ruimen was.

Upgrade van de tienerkamer

Hier dus 5 stappen voor een strakke puberkamer:

Stap 1: samen schoonmaken

Het is even niet niet anders. Haal de hele kamer leeg, en maak het samen schoon. De kans is groot dat dit onder luid gejammer en ge “ja maar” gebeurt. Maar zet een headset op en maak een lijst met instructies. Telefoon mag achter slot en grendel.

Laat de puber taken doen als boeken netjes op bureau, make up sorteren of kleding uitzoeken die ze niet meer willen. Jij doet taken als bed verschonen, stofzuigen en dweilen. Je bent zo al snel op weg naar een strakke puberkamer.

Stap 2: Mooie frames van Desenio aan de muur

Het is nu netjes, nou is het tijd om te versieren. Mijn puber wil al heel lang haar kamer wat leuker maken, maar door de bende zag ik het niet zitten. We hebben van die kerstlampjes boven haar bureau gehangen en dat was het wel.

Wat zij nog leuker vond zijn mooie lijsten aan de muur. Echt design aan de muur. Dit geeft een wat volwassener indruk. Zo heeft zij bij Desenio hele mooie lijsten van rose goud gevonden in verschillende formaten. Daarbij heeft ze een aantal posters gekozen. Een paar motiverende quotes, en een paar foto’s plaatjes die zij erg mooi vind.

Doordat er verder niet veel aan de muur hangt geeft het een hele rustige uitstraling aan de strakke puberkamer.

De bestellijst van Keira:

  • Picture frame copper (in 4 maten)
  • Poster Girl in window 70×100
  • You are loved repeat 30×40
  • Cherry Blossom no3 21×30
  • Coco 61×91
  • Worry Less 30×40

frames en posters by Desenio

Stap 3: Hulpmiddelen in de kamer

Het klinkt heel logisch als je erover nadenkt maar de twee belangrijkste hulpmiddelen voor een strakke puberkamer zijn een vuilnisbak en een wasmand. Als dat 1 of 2x per week wordt geleegd is het meteen een heel ander gezicht. En nu kan je denken bah in de kamer. Als het niet in een bak zit, dan ligt het verspreid over de grond. Beter in bak of mand dan toch?

Stap 4: Regelmaat

Dit is een moeilijke. Het scheelt dat ze strakke puberkamer vast een stuk leuker vinden en er daardoor waarschijnlijk iets zuiniger op zijn. Maar probeer dat ze elke dag een beetje opruimen. Met de was al in de wasmand, en de zooi in de vuilnisbak valt het alweer mee natuurlijk. Denk aan bordjes en kopjes naar de keuken, bureau aan kant, bed rechttrekken en de kussens weer op bed in plaats van daarnaast .

Stap 5: Beloning en samenwerken

Zodra de kamer iets georganiseerder is kun je de pubers een beetje belonen. Door zelf hun schone kleding meteen in de kast te leggen of stofzuigen zoiets. Misschien wat leuke kussen kopen voor op bed, of zelfs een nieuw wat groter bed waar ze lekker met vrienden of vriendinnen op kunnen chillen. Zo wordt ook hun kamer gewoon een fijne plek om te zijn.

Succes!

een strakke puberkamer in 5 stappen

Dit blog is geschreven in samenwerking met Desenio!

Lees ook:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: