Zo blijft de tienerkamer altijd netjes

Hier is de kamer van de puber echt een drama. Ik heb zelfs nog even gedacht aan een schoonmaakteam om er wat van te kunnen maken. Omdat het voor haar niet rustig is, en ik er de zenuwen van krijg zijn wij met wat oplossingen gekomen.

De puberkamer netjes? Hallucineer je nou?

Nee, dat valt echt mee. Geloof mij, ik heb geprobeerd de deur achter mij dicht te trekken. En dan te doen alsof het niet bestaat. Maar volgens mij kan zo een kamer nooit gezond zijn. Het werkt ook niet goed voor de rust en concentratie. Dus het moest gewoon netter.

De kamer van de puber in 5 stappen:Upgrade van de tienerkamer

Stap 1: samen schoonmaken

Het is even niet niet anders. Haal de hele kamer leeg, en maak het samen schoon. De kans is groot dat dit onder luid gejammer en ge “ja maar” gebeurt. Maar zet een headset op en maak een lijst met instructies. Telefoon mag achter slot en grendel.

Laat hun taken doen als boeken netjes op bureau, make up sorteren of kleding uitzoeken die ze niet meer willen. Jij doet taken als bed verschonen, stofzuigen en dweilen.Frames en posters by Desenio

Stap 2: Hang wat aan de muren

Het is nu netjes, nou is het tijd om te versieren. Mijn puber wil al heel lang haar kamer wat leuker maken, maar door de bende zag ik het niet zitten. We hebben van die kerstlampjes boven haar bureau gehangen.

Wat zij nog leuker vond zijn mooie lijsten aan de muur. Echt design aan de muur. Dit geeft een wat volwassener indruk. Zo heeft zij bij Desenio hele mooie lijsten van rose goud gevonden in verschillende formaten. Daarbij heeft ze een aantal posters gekozen. Een paar motiverende quotes, en een paar foto’s plaatjes die zij erg mooi vind.

Doordat er verder niet veel aan de muur hangt geeft het een hele rustige uitstraling aan de kamer.

Mocht je geïnspireerd zijn door haar keuze, dan hebben wij een super leuke kortingscode!

– PINKPRESS30

  • 30% korting op posters van Desenio
  • Geldig van 14 t/m 18 april
  • Niet geldig op lijsten, handpicked posters, gepersonaliseerde posters.

De bestellijst van Keira:

  • Picture frame copper (in 4 maten)
  • Poster Girl in window 70×100
  • You are loved repeat 30×40
  • Cherry Blossom no3 21×30
  • Coco 61×91
  • Worry Less 30×40frames en posters by Desenio

Stap 3: Hulpmiddelen in de kamer

Het klinkt heel logisch als je erover nadenkt maar de twee belangrijkste hulpmiddelen in een puberkamer zijn een vuilnisbak en een wasmand. Als dat 1 of 2x per week wordt geleegd is het meteen een heel ander gezicht. En nu kan je denken bah in de kamer. Als het niet in een bak zit, dan ligt het verspreid over de grond. Beter in bak of mand dan toch?

Stap 4: Regelmaat

Dit is een moeilijke. Het scheelt dat ze hun kamer nu al een stuk leuker vinden en er daardoor waarschijnlijk iets zuiniger op zijn. Maar probeer dat ze elke dag een beetje opruimen. Met de was al in de wasmand, en de zooi in de vuilnisbak valt het alweer mee natuurlijk. Denk aan bordjes en kopjes naar de keuken, bureau aan kant, bed rechttrekken en de kussens weer op bed in plaats van daarnaast .

Stap 5: Beloning en samenwerken

Zodra de kamer iets georganiseerder is kun je de pubers een beetje belonen. Door zelf hun schone kleding meteen in de kast te leggen of stofzuigen zoiets. Misschien wat leuke kussen kopen voor op bed, of zelfs een nieuw wat groter bed waar ze lekker met vrienden of vriendinnen op kunnen chillen. Zo wordt ook hun kamer gewoon een fijne plek om te zijn.

Succes!

Zo is de tienerkamer altijd netjes

Dit blog is geschreven in samenwerking met Desenio!


ageology banner Een strakke puberkamer in 5 stappen

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo