Close

Beginnen met motorrijden? Zo zorg je voor een veilige motoroutfit

Wil jij een echte bikerchick worden en de mooiste routes ontdekken op de motor? Dan is het behalen van je motorrijbewijs iets voor jou. Zodra je deze hebt behaald, mag je namelijk met een motor de weg op. Het eerste waar je over na moet denken als je jouw motorrijbewijs op zak hebt, is het kopen van een motor en het afsluiten van een motorverzekering. Wat echter ook belangrijk is, is zorgen voor een veilige motoroutfit. Waar je hierbij aan moet denken? Wij helpen je op weg en zetten hieronder op een rij wat je absoluut nodig hebt.

Motorhelm 

Als je op zoek gaat naar een veilige motoroutfit, is een van de eerste dingen waar je aan moet denken een veilige motorhelm. Als je de weg op gaat met je motor, ben je verplicht om deze te dragen. Een motorhelm zorgt ervoor dat jij veiliger de weg op gaat, want je hoofd wordt op deze manier goed beschermd. Er zijn verschillende soorten motorhelmen waar je uit kunt kiezen. Doe hier vooral even research naar, om te kijken wat er bij jou past. Als je op zoek bent naar een helm, is een motorhelm bij Chromeburner.nl een aanrader.

 

Motorjas

Waar je ook niet zonder kunt als je wilt gaan beginnen met motorrijden, is een goede motorjas. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een motorjas van leer of textiel. Als je op zoek bent naar een jas die goede bescherming biedt, dan is een jas van leer een aanrader. Omdat deze jas zwaarder is en goed naar je lichaam vormt, zal je hiermee ook minder last hebben van bijvoorbeeld veel wind. Wel is een leren motorjas vaak niet helemaal waterdicht, waar je wel rekening mee moet houden. Bovendien zijn deze jassen relatief duur en is het vaak niet mogelijk om hieronder nog andere kleding aan te trekken. 

 

Een motorjas van textiel is ook een optie waar je over na kunt denken. Deze jas biedt wat minder bescherming dan een leren jas, omdat deze lichter is en losser zit. Wat wel fijn is aan een motorjas van textiel, is dat deze goedkoper is dan leren jassen en waterdicht zijn. Bovendien is het hierbij wel mogelijk om er een broek onderaan te doen. Weeg de voor- en nadelen van deze motorjassen tegen elkaar af voor jezelf, zodat je hier een goede keuze in kunt maken. Het is in ieder geval iets waar je als bikerchick straks niet zonder kunt!

 

Motorbroek

Naast een motorjas is ook een motorbroek essentieel als je gaat motorrijden. Het is van belang dat jouw motorbroek ook een goede bescherming biedt wanneer je valt of te maken hebt met extreme weersomstandigheden. Ook hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld leer of textiel, maar er zijn nog meer soorten broeken waar je uit kunt kiezen. Doe vooral even onderzoek naar wat er allemaal beschikbaar is om hier een juiste keuze in te maken.

 

Laarzen

Als je wilt beschikken over een veilige motoroutfit, dan kunnen ook motorlaarzen niet ontbreken. Zulke laarzen zorgen ervoor dat jouw voeten en onderbenen worden beschermd tijdens het motorrijden. Er zijn diverse soorten motorlaarzen waar je uit kunt kiezen, dus je hebt genoeg mogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat je hiervan bent voorzien voordat je op de motor stapt.

 

Handschoenen

Waar je ook niet zonder kunt als je begint met motorrijden, zijn handschoenen. Niet alleen bieden motorhandschoenen bescherming als je valt, maar ook zorgt het ervoor dat je handen warm kunnen worden gehouden. Zeker in de herfst- en wintermaanden is dit een groot voordeel. Ook bij handschoenen voor de motor geldt dat er verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Zo zijn er handschoenen te koop die gericht zijn op een specifieke tijd van het jaar, maar zijn er ook handschoenen die jou optimale grip bieden. Kijk dus naar wat je hierbij fijn vindt en kies voor iets waar je een goed gevoel bij hebt.

Een veilige motoroutfit is essentieel als je met de motor de weg op wilt. Hoe veiliger jouw outfit, hoe beter je beschermd bent tegen vallen en weersomstandigheden. Dit zorgt ervoor dat je jezelf ook comfortabeler voelt tijdens het motorrijden. Deze bovenstaande dingen zijn in ieder geval een must om te hebben als bikerchick, dus zorg ervoor dat je hierover beschikt.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang