Close
Een vloerkleed in de slaapkamer - interieur tips

Een vloerkleed in de slaapkamer

Als je je slaapkamer wat meer wilt aankleden, zijn er verschillende manieren die je kunt toepassen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleur of behang op de muur om sfeer toe te voegen, en verlichting is ook erg belangrijk. Maar daarnaast kun je ook besluiten om een vloerkleed in de slaapkamer te leggen. Een wollen vloerkleed is perfect om extra warmte te bieden, wat altijd prettig aanvoelt aan je voeten. Veel slaapkamers hebben een harde vloer waarop je stapt als je uit bed komt, en dan is een vloerkleed ideaal om te voorkomen dat je koude voeten krijgt wanneer je ze op de grond zet.

Kleed onder het bed

Je kunt een vloerkleed naast het bed leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om een groot vloerkleed te nemen dat onder het bed doorloopt. Dit zorgt vaak voor een strakke uitstraling, maar het is wel belangrijk om regelmatig het stof uit het kleed te verwijderen, omdat dit vaak onder het bed terechtkomt. Voor zo’n groot kleed is een laagpolig exemplaar het beste, omdat stof dan gemakkelijker te verwijderen is. Kies daarbij voor een rustige kleur, zoals een vloerkleed beige, om de basis van de kamer rustig te houden.

Een vloerkleed in de slaapkamer voor een warm cottage interieur

Een kleed in het midden van de ruimte

Als je slaapkamer een grote ruimte beslaat, is het ook leuk om hier een vloerkleed neer te leggen. Als je een speels effect wilt creëren, kun je kiezen voor een rond vloerkleed of een mooi vloerkleed met een speciaal ontwerp dat de kamer net dat beetje extra decoratie geeft. Dit vloerkleed kan dienen om de ruimte extra karakter te geven, en vaak volstaat een kleiner vloerkleed al. Maar als je een groter vloerkleed kiest, zorgt dit voor meer warmte in de kamer en voorkomt het dat je koude voeten krijgt van de vloer.

Kleur in de ruimte brengen

Als de slaapkamer voornamelijk bestaat uit rustige kleuren, kan het leuk zijn om het vloerkleed onder of naast het bed te gebruiken om wat meer kleur aan de ruimte toe te voegen. Op die manier kun je de ruimte subtiel kleur geven zonder dat het de overhand neemt. Als je slaapkamer donker is, kan het een goed idee zijn om een levendige kleur of juist een heel lichte kleur te kiezen, zodat de ruimte een lichter en ruimtelijker effect krijgt – dat is altijd mooi. Denk hierbij goed na over de sfeer die je wilt creëren en maak een weloverwogen keuze.

lees ook

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang