Close

Een waterverzachter kopen? Je huid zal je dankbaar zijn!

De voordelen van een waterverzachter zijn enorm! Wist je dat jouw kraanwater waarschijnlijk vol kalk zit? Kalk zorgt voor veel schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Wist je dat veel kalk in je water ook gevolgen kan hebben voor je huid? Door de kalk met een waterontharder te verwijderen, kun je ook je huid een steuntje in de rug geven. 

Hoe ontstaan huidproblemen door hard water?

Huidproblemen ontstaan door een ongezien bijeffect van hard water. Wanneer het water veel kalk bevat, kan zeep hier minder goed in oplossen. Dit betekent dat bij het douchen of wassen er zeepresten op je huid achter kunnen blijven. De kalk- en zeepresten op je huid zorgen ervoor dat je huid droger wordt of gaat irriteren. Hierdoor kun je ook last krijgen van huidklachten zoals eczeem. 

Geen irritatie meer op je huid door een waterverzachter

Een waterverzachter zorgt ervoor dat je hier geen last meer van hebt. Een waterverzachter weet met een uniek filtersysteem gebaseerd op onthardingszout de kalk uit je water te filteren. Hierdoor wordt het water ook een stuk aangenamer om je mee te wassen. Zeepproducten kunnen hier makkelijker in oplossen, waardoor er geen resten achterblijven op je huid. Ook heb je minder van het product nodig, wat weer gunstig is voor je portemonnee. Nu is het niet zo dat zacht water in alle gevallen eczeem kan voorkomen. Wel zorgt zacht water ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en/of gaat irriteren. Hiermee is de kans op eczeem aanzienlijk kleiner.
Een waterverzachter

Soepele, gehydrateerde haren

Wist je dat het gunstige effect voor je huid ook in je haar voorkomt? Bij het douchen was je waarschijnlijk je haar met shampoo. Wanneer je dit doet met hard water, kunnen er resten achterblijven samen met kalkresten. Hierdoor droogt ook je haar sneller uit. Door je haren te wassen met zacht water heb je hier geen last meer van. Er komen geen kalkresten in je haren, dus je hoeft ze er ook niet meer tegen te beschermen. Je haren blijven zo soepel en gehydrateerd!

Wat is de beste waterverzachter?

Wat de beste waterverzachter voor jouw woning is, hangt af van je wensen en de ruimte. Er zijn verschillende waterverzachters te krijgen die de kalk uit jouw drinkwater kunnen halen. Er zijn compacte waterontharders te krijgen die in de meeste meterkasten op de hoofdleiding aan te sluiten zijn, soms in twee aparte delen die los van elkaar op te hangen zijn. Bovendien hoeven waterontharders niet bij stroom in de buurt geplaatst te hoeven worden.


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang