7A1F4573 E914 447B 91C8 876EA81E984D Een waterverzachter kopen? Je huid zal je dankbaar zijn!

De voordelen van een waterverzachter zijn enorm! Wist je dat jouw kraanwater waarschijnlijk vol kalk zit? Kalk zorgt voor veel schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden. Wist je dat veel kalk in je water ook gevolgen kan hebben voor je huid? Door de kalk met een waterontharder te verwijderen, kun je ook je huid een steuntje in de rug geven. 

Hoe ontstaan huidproblemen door hard water?

Huidproblemen ontstaan door een ongezien bijeffect van hard water. Wanneer het water veel kalk bevat, kan zeep hier minder goed in oplossen. Dit betekent dat bij het douchen of wassen er zeepresten op je huid achter kunnen blijven. De kalk- en zeepresten op je huid zorgen ervoor dat je huid droger wordt of gaat irriteren. Hierdoor kun je ook last krijgen van huidklachten zoals eczeem. 

Geen irritatie meer op je huid door een waterverzachter

Een waterverzachter zorgt ervoor dat je hier geen last meer van hebt. Een waterverzachter weet met een uniek filtersysteem gebaseerd op onthardingszout de kalk uit je water te filteren. Hierdoor wordt het water ook een stuk aangenamer om je mee te wassen. Zeepproducten kunnen hier makkelijker in oplossen, waardoor er geen resten achterblijven op je huid. Ook heb je minder van het product nodig, wat weer gunstig is voor je portemonnee. Nu is het niet zo dat zacht water in alle gevallen eczeem kan voorkomen. Wel zorgt zacht water ervoor dat je huid minder snel uitdroogt en/of gaat irriteren. Hiermee is de kans op eczeem aanzienlijk kleiner.
Een waterverzachter

Soepele, gehydrateerde haren

Wist je dat het gunstige effect voor je huid ook in je haar voorkomt? Bij het douchen was je waarschijnlijk je haar met shampoo. Wanneer je dit doet met hard water, kunnen er resten achterblijven samen met kalkresten. Hierdoor droogt ook je haar sneller uit. Door je haren te wassen met zacht water heb je hier geen last meer van. Er komen geen kalkresten in je haren, dus je hoeft ze er ook niet meer tegen te beschermen. Je haren blijven zo soepel en gehydrateerd!

Wat is de beste waterverzachter?

Wat de beste waterverzachter voor jouw woning is, hangt af van je wensen en de ruimte. Er zijn verschillende waterverzachters te krijgen die de kalk uit jouw drinkwater kunnen halen. Er zijn compacte waterontharders te krijgen die in de meeste meterkasten op de hoofdleiding aan te sluiten zijn, soms in twee aparte delen die los van elkaar op te hangen zijn. Bovendien hoeven waterontharders niet bij stroom in de buurt geplaatst te hoeven worden.ageology banner Een waterverzachter kopen? Je huid zal je dankbaar zijn!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥