Close
Zo creer je een zuinig huis

Een zuinig huis: dat creëer je zo!

Tegenwoordig zijn we allemaal steeds meer bezig met klimaatverandering en hoe we dit tegen kunnen gaan. Wat jij zelf kunt doen, is een zuinig huis creëren. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw eigen portemonnee. In dit blog delen wij een aantal handige tips met je, lees je mee?

Spouwmuren isoleren voor een zuinig huis

Wil je snel en gemakkelijk jouw huis isoleren? Kies dan voor spouwmuurisolatie. Een spouwmuur is een muur die bestaat uit 2 muren met ruimte ertussen, dat noem je de spouw. De spouw kun je laten vullen met isolatiemateriaal, waardoor het huis beter geïsoleerd is. Als isolatiemateriaal kun je denken aan glaswol, steenwol, isolatiekorrels of PURschuim. De kosten voor spouwmuren isoleren zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal wat je kiest en het type woning waar je in woont.

Naast dat spouwmuren isoleren zorgen voor een lagere energierekening, krijg je ook nog eens subsidie voor spouwmuurisolatie. Je kunt namelijk tot 30% van de totale kosten terug krijgen van de overheid, dat is mooi meegenomen! Wel zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen, bekijk dit van te voren goed.

De voordelen van een spouwmuur zijn dus niet alleen dat je de temperatuur in huis veel beter en zuiniger kunt reguleren, dat er minder geluidsoverlast is, maar het levert dus ook nog eens een financieel voordeel op: de tegemoetkoming van de overheid en een veel lagere energierekening. Altijd leuk als je een keer iets terugkrijgt einde van het jaar, in plaats van nog een enorme naheffing. Dit is dus echt weer zo een investering die zichzelf ruim terugbetaald.

Andere tips voor een zuinig huis:

  • Plaats tochtstrippen bij de voor- en achterdeur, hiermee voorkom je tocht en heb je dus een lagere energierekening.
  • Verdiep je in zonnepanelen. Dit is eenmalig een investering maar dit heb je na een aantal jaar terugverdiend.
  • Bekijk wat voor ramen je nu hebt en of het waardevol is om deze te vervangen voor een zuiniger exemplaar.
  • Beperk je energieverbruik. Zet bijvoorbeeld een timer op lampen, zodat deze na een tijdje weer uit gaan. Zet ook elektrische apparaten die je niet gebruikt uit. Bekijk ook goed op welke kamers je de verwarming aanzet, niet iedere kamer hoeft even warm te worden.
  • 3x hoe jij het energieverbruik van je gezin vermindert!
  • 3 Verschillen tussen dubbele beglazing en driedubbel glas

Wat voor tip ga jij gebruiken om een zuinig huis te creëren, of heb je nog tips voor ons?

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang