Eendagsreis Thailand in Amsterdam

In een dag door Thailand reizen; dat kan toch niet ? Wel met de Eendagsreis Thailand in Amsterdam van RiksjaTravel.

Mensen die in Thailand zijn geweest, proberen mij vaak door een ‘ietwat dwingende stelling’ te overtuigen dat ik Thailand op mijn ToVisit-list moet zetten. Een uitnodiging van RiksjaTravel  bood uitkomst: een Eendagsreis Thailand in Amsterdam !

Ik had nooit de  illusie of behoefte om heel de wereld te gaan zien in mijn leven, maar de Thailand-gangers kregen mij toch zo ver, ondanks de dwingende toon, om Thailand op mijn lijstje te zetten. Maar ja; wanneer ….? En hoe ? En met wie ?

Zomaar wat vragen waar ik in alle rust over na kan denken; ik heb nu toch nog geen budget……

Daar had ik me al bij neergelegd; Thailand staat , samen met Bali en Miami, op mijn Langere-Termijn-To-Visit-List. (en ja; ik heb ook een middellange termijn en korte termijn versie van dit lijstje….)

De eendagsreis Thailand in Amsterdam

En toen kwam daar de uitnodiging van RiksjaTravel:’ Ga je mee op Eendagsreis door Thailand in Amsterdam ?’ JA ! NATUURLIJK ! Sfeer proeven, ideeën opdoen, indrukken krijgen, voorpret beleven; ik hou daarvan !

Met de trein ging ik naar onze hoofdstad en daar ontmoette ik het te leuke team van RiksjaTravel en de andere bloggers die waren uitgenodigd. Een leuke groep mensen waarmee we gewapend met routekaart door leuke (en voor mij onbekende) straatjes van Amsterdam liepen. Onderweg naar de Thaise Hotspots van onze hoofdstad. De grafisch deskundige van Riksja, Pascal, had de route gemaakt en hem zelf ook nog nooit gelopen…… Oftewel; niet op hem vertrouwen dus. 😉

Toko Dun Yong

We namen niet de korte route (dat is voor watjes….), maar de leukste route en gingen naar de oudste Toko van Amsterdam: Toko Dun Yong op Stormsteeg 9. Een 5 verdiepingen groot Thais ‘warenhuis’ wat sinds 1959 bestaat. De grondlegger en eerste generatie gaf kennissen welke naar Thailand gingen, opdrachten mee wat ze mee moesten nemen: dat is nog eens relaxed op vakantie gaan; de druk voelen van ‘boodschappen’ moeten doen voor een enthousiaste ondernemer die in Nederland (of all places..) een bedrijf had gestart. Maar dat het succesvol was, is een feit. Inmiddels is Soesja met haar man de derde generatie welke de zaak bestieren.

Met veel succes: de supermarkt is hun grootste markt en zij hebben zich inmiddels meer op de Aziatische markt in algemeenheid gericht. Hun klantenkring bestaat voor 30% uit Amsterdammers en verder chinezen, Thaise klanten en Vietnamezen. Wat mij opviel en waarvan ik zeker weet dat dit een van hun succesfactoren is: de passie die Soesja voor haar vak heeft. Zij weet ongekend veel over alle ingrediënten, trends, Aziatische wensen en gebruiken. Zij vertelde met haar hart en ik weet zeker dat dit is waarvoor mensen terug blijven keren. Ik ga er in ieder geval voor terug ! Zij gaf mij de tip dat oestersaus ‘alle’ kinderen aan de groenten krijgt, dus de grootste fles oestersaus die ze hadden heb ik gekocht en ik ben heel benieuwd of ook mijn spruitjes zich nu de groenten laten smaken.

 

Het kleinste huis van Amsterdam

 

Ook al hadden we nog uren van Soesja kunnen leren; Het Kleinste Huis van Amsterdam wachtte op ons met Thaise thee.

De huidige uitbater van het ienieminie huisje (9m2 op begane vloer), Niels, sprak over zijn bedrijf met dezelfde passie als Soesja dat deed. En ik hou daar zo van; passie voor jouw vak maakt dat ik ademloos naar je luister en ineens geïnteresseerd ben in zaken waar ik nooit van had gehoord. Zo luisterde ik ook naar Niels. Over de prominente functie die de Oude Hoogstraat in de 17e en 18e eeuw in Amsterdam had. De rijkdom die in de straat aanwezig was. Over de rol die het VOC daar had, de volgorde die werd gehanteerd door de mensen; handel halen bij het VOC, langs de tegenoverliggende distilleerder en met een kegel gebruik maken van ‘de Wallen’. Hoeveel degelijker is de invulling van de straat nu, met Het Kleinste Huisje als ultieme knusheid.

De begane grond is het walhalla voor theeliefhebbers; ik heb nog nooit zoveel soorten thee bij elkaar gezien; allemaal verse thee. Op de eerste verdieping heeft Niels, van wie de schoonfamilie de derde eigenaar van het huis is in de drie eeuwen dat het bestaat, een te leuke theetafel gemaakt. Daar werden wij verwend met een Thaise ijsthee. De zwarte thee met ijs werd aangevuld met een soort ‘slagroom-melk’; stroperig en megazoet. Voor mij, persoonlijk, te zoet. Maar de zelfgebakken Thaise cake en koekjes smaakten mij daarentegen zalig; blijkbaar eet ik liever zoetigheid ipv het te drinken….;-)

Binnenkort wordt de tweede verdieping ook als theekamer ingericht; wat een gezellig en knus plekje ! Je kunt er zelfs trouwen ; als je maar niet te veel vrienden hebt ivm de ruimte…… 😉

We hadden met elkaar leuke gesprekken en genoten als groep van de gastvrijheid van Niels, maar de genadeloze Thaise massage-handen wachtten op ons, dus liepen wij uitgerust en volgegeten vrolijk verder.

 

Thais massagehuis Ton Pho

Thais massagehuis Ton Pho was ons doel. Daar stond wederom een gepassioneerde eigenaar ons op te wachten. Die passie viel mij op bij alle ondernemers; zij werkten met zoveel plezier, dat het een genot is om daar onderdeel van uit te mogen maken. Bij Ton Pho let men erg goed op het imago wat zij uitstralen; Thaise massages hebben nog wel eens een dubieus imago. En dan een Thais massagehuis in de hoofdstad. Maar vanaf de entree tot het vertrek, heb ik geen moment de indruk gehad dat er ‘bijzondere’ praktijken plaatsvinden; slechts puur professionaliteit en passie voor het vak en de oprechte wens om iedere klant een beter en meer ontspannen gevoel in het lichaam te laten beleven door middel van de Thaise massage.

Ook wij werden uitgenodigd deze behandeling te ondergaan. Zelf sport ik veel en zit mijn lijf 24/7, 365 d/y, vast en is pijnlijk. Ik laat me vaak masseren, maar het is een beetje vechten tegen de bierkaai. Honey was de vriendelijke dame wie mij onder handen ging nemen. Althans; dat dacht ik. Ze nam mij daarentegen ‘onder voeten’; ze liep letterlijk over mij heen. Ik knakte, kreunde, had pijn en er liep een traan over mijn wang. Maar wat voelde het goed; deze pijn was nuttig !

Zelden iemand zo klein van stuk gezien met zoveel kracht. Ik ben maar aardig gebleven naar haar; zij was duidelijk ‘ in charge’. Het liefst had ik vandaag (en morgen en overmorgen en de dag erna…..) terug gegaan om de behandeling ‘af te maken’; deze mensen weten wat zij doen en zijn vakmensen. Met veel vertrouwen gaf ik mijzelf volledig over en onderging de korte wandelingen die werden afgelegd op mijn rug. Wanneer ik weer in de buurt ben, ga ik zeker terug naar deze professionele Thaise masseuse; wat is Ton Pho het succes gegund !

Het Bird restaurant

Ontspannen van de behandeling en de lekkere Thaise thee die wij geserveerd kregen, vervolgden wij onze route naar Bird Restaurant. We waren ‘s middags al even de snackbar Bird gepasseerd en daar stonden lange rijen buiten te wachten. Dat was veelbelovend. Bij het restaurant aan de Zeedijk was het niet anders; een lange rij met geduldig wachtende mensen stond buiten. Wij sloten netjes aan en wisten na een half uur waarom iedereen het geduld opbracht om zo lang te wachten voor je aan tafel kunt; dit restaurant serveert goddelijk voedsel. Van de soep tot aan de loempia’s; ik kan me niet herinneren zoveel verschillende smaken in een keer geproefd te hebben, en allemaal even lekker. Ik ging dan ook propvol van tafel….

Bird werd bestierd door een team mensen met diezelfde, inmiddels herkenbare, passie en efficiëntie. Geen minuut werd verspeeld, maar ook geen glimlach werd bespaard. Ik geniet daar van. Mensen die oprecht hun dienst willen uitoefenen en niet alleen couverts willen verkopen. wanneer je dan in staat bent dit te doen met een dergelijke kwaliteit, heb je mijn hart gewonnen; ik kom terug !

Aan tafel hadden we, naast het verorberen van zoveel lekkers, tijd om rustig bij te kletsen met een deel van de groep. Ik heb ontzettend genoten van deze dag; RiksjaTravel heeft mij op geweldige wijze kennis laten maken met Thailand door hun Eendagsreis Thailand in Amsterdam.

Riksja Travel

Ik heb genoten van hun gastvrijheid, hun organisatie, de groep die ze hadden samengesteld en de route die ze ons lieten beleven. Bij RiksjaTravel beleef je blijkbaar een reis ipv dat je de reis alleen maar maakt.

Met veel dankbaarheid aan RiksjaTravel, neem ik mijn petje af voor hun organisatie ! 😉

Graag nodig ik jullie uit de kaart  (gratis !) te downloaden en zelf de Eendagsreis Thailand in Amsterdam te maken en ik hoor graag jullie ervaringen !

Liefs, Liesbeth

 

 

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

14 gedachten over “Eendagsreis Thailand in Amsterdam”

  1. Gaaf om op deze manier kennis te maken met Thailand. Hoewel het land zelf me niet trekt, lijkt die massage me heerlijk!

  2. Wat tof dat je op deze manier Thailand kan verkennen in Amsterdam. Het staat bij mij ook nog op mijn Bucketlist om een keertje naar Thailand te gaan.

  3. Ja was echt heel leuk; een aanrader ! En wow; dat is al bijna !! 😉 geniet van de voorpret en voorbereidingen !

  4. Prachtige beginfoto met trots koppie! Lekker enthousiast verhaal: ik geef het door aan mijn nichtje die in A’dam woont. Kent ze vast nog niet… 😉

  5. Wat een leuk concept zeg! Heerlijk die voorpret. Al gaat mijn voorkeur toch gewoon naar het echte Thailand.

  6. Super leuk dat jij zo op deze manier de Thaise sfeer kon proeven! Thailand staat zo’n beetje bovenaan mijn wishlist, ik hoop hier in 2018 of 2019 naartoe te gaan

  7. Zo’n winkeltje, theetje, lekker eten. Ja, dan kan ik mij voorstellen dat het Thaise gevoel in Amsterdam kan plaatsvinden!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: