Alleenstaande moederschap is soms zo eenzaam!

Het is allemaal maar wat. Als je zwanger bent zie je de wereld heel anders dan hij werkelijk is, dagen van je zwangerschap kruipen voorbij, je bent niet gewoon een maand of 3 zwanger, nee 12 weken en 5 dagen. Alles tot in de detail hou je bij. In mijn OCD gevalletje letterlijk. Ik heb 3 zwangerschappen mogen voldragen met plezier naar uitgekeken en vanaf voor de conceptie in dagboeken voor mijn kindjes vast gelegd. Als je zwanger bent voel je je smoorverliefd. Je ziet jezelf met je partner zielsgelukkig samen met jullie liefdes baby. Je ziet jezelf jullie kleutertje liefdevol samen naar school brengen. Samen achter je kleintje de kaarsjes uitblazen op zijn/haar verjaardag, elk jaar weer. maar in alle drie de gevallen van mijn engeltjes heb ik dat slechts enkele keren mee mogen maken.

Eenzaam

Ik ben een alleenstaande moeder. Ik beide gevallen heb ik bewust en doordacht voor het solo leven gekozen maar bij tijd en wijlen valt het me erg tegen. Het zijn vooral de mentale steun momenten die ik mis. zoals hierboven geschreven maar ook andere momenten zoals samen op zoek naar nieuwe scholen, woonruimte, fietsen uitzoeken en alles wat zo belangrijk voor het leven van opgroeiende kinderen is.
Maar ook mijn verjaardag! Morgen is het zover, mijn 38ste verjaardag. Hoewel ik al jaren mijn verjaardag niet meer vier, voelt het dit jaar pijnlijker dan anders. Meestal liepen onze verjaardagsfeestjes thuis af in een groot drama. Met als finale stuk dat ik mezelf in slaap huilde. Wellicht dat ik het daarom ook niet meer echt wil vieren. Wel ben ik nu zover dat ik voor mijn 40ste een echt knal feest wil. Jaren zijn er inmiddels voorbij en in mijn hoofd zie ik een mega groot feest met iedereen die ik ken uit mijn leven en mijn BFF/exvriend als DJ. Met de vader van mijn oudste heb ik inderdaad nog altijd een goede band. Ik kan echt lief en leed met hem delen en zijn geweldige vriendin. Ik ben hem dus niet kwijt, ik heb er zelfs een klankbord bij gekregen en ben echt enorm gezegd met zo’n leuke weekendmoeder voor mijn dochter.
Hoe dan ook, ook nu mis ik een partner. Kerst, Moederdag, Mijn verjaardag? Dat zijn van die dagen waarop je normaal een verrassing of iets speciaals krijgt van je geliefde. Mijn kinderen zijn nog net te jong om daar echt iets mee toe doen. Hoewel ik niet hou van de commerciële kant van al die feesten, drukte mijn zoontje vanavond me met mijn neus op de eenzame feiten. “Mama, wie hangt er voor jou de slingers op als je ligt te slapen?” zo’n pure en eerlijke vraag en ik schiet onzichtbaar vol van emotie. Tja, wie hangt er voor mij de slingers op? Ondanks dat het morgen gewoon een dinsdag is, voelt het wrang. Mijn verjaardag wordt weer overgeslagen. Dan voel je even heel eenzaam.

Sterke band met mijn ex schoonvader

6 jaar geleden overleed mijn zeer geliefde schoonvader. De dag ervoor was hij lelijk ten val geraakt op de fiets en werd in de nacht van mijn verjaardag hersendood verklaard. Op mijn verjaardag moest de stekker eruit gehaald worden. Als ik er bezwaren mee had mocht het ook een dag later maar ik vond en vind het nog steeds wel iets hebben. Zoals ik toen al zei, ‘Zo blijven we voor altijd met elkaar verbonden’ Een van de liefste mannen in mijn leven heeft zijn laatste adem op mijn verjaardag uitgeblazen terwijl ik in het ziekenhuis een “lang zal ze leven’ smsje ontving.
Vanavond om 12 uur zal ik proosten op mijn nieuwe levensjaar (Als ik niet allang in slaap gevallen ben) en het verlies van een geweldige vader die nu een beschermengel over mijn gezin is.
Saude, Proost.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Zo krijg ook jij een baan | banen voor moeders | Gastblog

  […] gegaan naar werk die onder schooltijd kan. Waar ik niet afhankelijk ben van hem. Mocht ik dan toch alleenstaande moeder worden, dan is dat maar vast goed geregeld. Ook denk dat mocht het wel weer goed gaan dan heb ik […]

 2. mariimma

  Herkenbaar!

  Ik leerder overigens van mij dochter dat die verjaardagen wel echt gevierd moeten worden. Omdat ik ertoe doe.
  Ik hoop dat jij dat inzicht ook krijgt…. ennuh: als je zelf die slingers uitkiest dan zijn ze wèl mooi precies zoals je ze wilt hebben…!

 3. Bella

  Dank je wel Dennis, mijn verjaardagscadeau was met mijn oudste bij de huisarts zitten. Spontaan een zweepslag in haar nek? Never a doll moment. … Bedankt voor je reactie.xxx Bella

 4. Dennis

  Heel herkenbaar allemaal! Maar, hoe dan ook een fijne verjaardag toegewenst, Bella!

%d bloggers liken dit: