Close

Eerlijk en mooi werk, eindelijk een goed verhaal

Het is geen geheim dat ik een enorme fan ben van de Primark en de HM bijvoorbeeld. Ik voel mij dan eigenlijk niet geweldig dat ik toch daar de kleding koop, terwijl ik weet hoe het gemaakt word.

tapijten-te-koop-online-goedkopeFair Trade, eerlijke handelaars, iedereen krijgt betaald

Nu zijn de HM en de Primark al heel druk bezig om hun beleid om te gooien, en zo meer eerlijke producten weg te zetten. Een bedrijf waar ze erg veel van kunnen leren is Suhki. Ik volgde ze al een tijdje op Instagram, en niet alleen om hun mooie bolletjes kleden, maar meer om hun principe erachter.

Zij verkopen prachtige kleden of onderzetters uit Marokko,  India,  Turkije en Nepal. De vrouwen die deze kleden maken zitten niet in een klein hokje,  kelder of sauna te werken. Ook hebben ze gewoon pauze,  normale werkuren en een fijn werkklimaat.

kinderdagverblijf-kinderen-kamer-voelde-ballen-dekenWat ook belangrijk is bij het Sukhi concept is dat er geen tussenpersonen zijn,  het gaat rechtstreeks van de maakster naar Sukhi, en de consument. Waarom is dit belangrijk?  Geld.  Voor jou, maar ook voor haar. Jij kunt goedkoper inkopen,  zij verdient meer aan een kleed. Zo kan zij gewoon zelf voor haar kindjes zorgen bijvoorbeeld. Dat fijne gevoel die je er dan bij krijgt is gratis.

Je kleed word dus met liefde gemaakt en dat zie je! Prachtig handwerk en vooral de kleuren komen erg mooi uit. Omdat het geen standaard fabriekswerk is,  is elk kleed dus ook uniek. En in de tijden van de massa consumptie is uniek weer heel bijzonder.

Europese-designer-tapijt-rozeMijn favoriete kleden zijn uiteraard de roze kleden. Ik word nou eenmaal heel blij van roze,  en het zal prachtig staan in de meiden kamers,  zijn zijn ook zo weg van roze.

Op de site kun je trouwens nog iets unieks vinden,  en dat is een introductie van alle vrouwen die jouw mooie kleed maken. Niet meer anoniem,  maar een echt persoon met een verhaal die eindelijk verteld word.

Bekijk hier de prachtige nieuwe video die een uniek inzicht geeft in het leven van de ambachtslieden! 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Eerlijk en mooi werk, eindelijk een goed verhaal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang