Close

De eerste BH

Zo een moment waar je denkt naar uit te kijken. Gezellig met je dochter een bh uit zoeken.

 • “aah schattig”!. Ik hoor het je denken. Maar ik vind het eerste fietsje uitzoeken schattig, het eerste woordje, of haar eerste dansje. Dat was schattig. Een eerste bh betekent keihard dat mijn kleine schattige meisje groot wordt.
  Nu is zij natuurlijk pas 9, en zijn ze nog niet dringend nodig, hoe hard ze ook springt om mij te overtuigen. Maar ik begrijp het wel. Ze wil graag groot zijn. Daarom word ook het speelgoed in de kamer van de kleine gezet, zodat er een echte tienerkamer kan komen.
  Zelf vind ik dat ze niet zo een haast hoeft te hebben met opgroeien, en probeer dus een middenweg te vinden af en toe. Boos worden of weglachen vind ik neerbuigend. Ze worstelt duidelijk met het opgroeien.
  Dus ipv speelgoed op te slaan voor haar zusje later, maken we daar een lekkere speelkamer van, zodat ook zij daar nog rustig kan spelen, zonder haar coolness op te geven.
  En ipv een meisjes bh, krijgt ze gewoon een paar schattige sport bh’tjes. Zij blij, ik blij.

  Waar moet je op letten bij het kopen van een eerste BH?
  steun

 • pasvorm
 • past het bij de leeftijd? Let er vooral op dat je niet snel te ouwelijk wil kleden, ze heeft hier nog haar hele leven voor. een zwarte kanten BH is meer voor de wat oudere meisjes.
 • kinderen zijn vaak heel beweeglijk, blijft hij goed zitten als ze haar armen zwaait bijvoorbeeld? Je wilt hem nl niet onder haar kin hebben.
 • verschillende kleuren, zodat hij niet door de kleding schijnt
 • is de stof zacht en luchtdoorlatend ivm zweten en irritatie
 • voelt je meisje zich er lekker in en comfortabel? Is het haar smaak?
 • De bh’s van bovenstaande foto komen allemaal van Claesens, de kwaliteit is zacht en goed, en de pasvorm uitstekend. Ook zijn ze echt voor de jongere meisjes heel geschikt. Als tiener heb ik hier zelf nog model voor gestaan!

Hoe ga jij hier mee om

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “De eerste BH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang